Gazze'de 6 Yıl Sonra Bir İlk

Gazze'de 6 Yıl Sonra Bir İlk

Gazzeli çocuklar altı yıldır ilk kez kitap ve kırtasiye sıkıntısı çekmeden okula başlıyor

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı Levazım Genel Müdürü Raid Salahiyye, bakanlığın bugün (2 Eylül Pazar) başlayacak 2012-2013 eğitim-öğretim yılını karşılamak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladığını söyledi.

Yaklaşık yarım milyon öğrencinin bugün hükümete ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'ya ait ilkokul, ortaokul ve liselerde yeni ders yılına merhaba diyeceği ifade edildi.

Quds Press Ajansı'na konuşan Salahiyye, bu yıl okullarda kırtasiye krizi olmadığını ve hem hükümet okullarına hem de UNRWA'ya ait okullara gerekli kitapların gönderildiğini bildirdi.

Bakanlığın okulların ihtiyacı olan kırtasiyeyi de temin edeceğini, Maliye Bakanlığı'nın bunun için bütçe tahsis ettiğini ve ihale açtığını kaydeden Salahiyye, bu yıl ilk kez öğrencilere kapılarını açacak birçok okul bulunduğunu söyledi.

2006 yılından beri süren abluka nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Gazze Şeridi'nde ders yılı boyunca kırtasiye malzemeleri sıkıntısı yaşanıyordu.

Bakanlığın bu yıl uygulamalı eğitime önem vereceğine işaret eden Salahiyye, bu hedef doğrultusunda okullarda bilgisayar, fizik, kimya ve fen bilgisi dersleri için laboratuarlar oluşturulduğunu belirtti.

fiem