Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail işgal güçlerine yönelik operasyon!
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün (Pazartesi) akşam Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail güçlerini hedef alan bir patlama saldırısı düzenlediklerini duyurdu.
Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, mücahitlerin Han Yunus kentinin güneyindeki El-Batn es-Samin bölgesinin güneyinde, düşman araçlarının saklandığı yerlerden birinin içine 3 varil tipi bomba yerleştirdiği ve patlattığı belirtildi. Patlama sonucunda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı kaydedildi.
Kassam Tugayları, 26 Temmuz Cumartesi günü de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusunda 3 İsrail zırhlı personel taşıyıcısını hedef alan karmaşık bir pusu düzenlediklerini açıklamıştı.
Tugaylar, yaptıkları açıklamada mücahitlerin iki zırhlı personel taşıyıcıyı önceden komuta kabinlerinin içine yerleştirilen "Fedai Eylem" tipi iki patlayıcı ile patlattığını ve bunun sonucunda taşıyıcıların ve içindeki mürettebatın tamamen yandığını belirtmişti.
Kaynak:
