Gantz  Nükleer Anlaşmdan Çekilen Netanyahu'yu Suçladı

Gantz Nükleer Anlaşmdan Çekilen Netanyahu'yu Suçladı

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail muhalefetinin lideri Benjamin Netanyahu'ya saldırıyor ve "nükleer anlaşmadan çekilme baskısının İran karşılığında işgalin güvenliğine zarar verdiğini" iddia ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Bugün, Pazartesi günü İsrail medyası, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın İsrail muhalefet lideri Benjamin Netanyahu'nun nükleer anlaşmadan çekilmesi için uyguladığı baskının "İran karşılığında işgalin güvenliğine zarar verdiğini" söylediğini aktardı.
ABD Başkanı Donald Trump , 8 Mayıs 2018'de ülkesinin İran ile nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamış ve İran'a yeniden yaptırımlar uygulamıştı.
Gantz'ın sözleri, "Maariv" gazetesinin "Wallah" internet sitesiyle ortaklaşa düzenlediği "Liderler Konferansı"nda yaptığı konuşmada geldi ve konuşmasını, "İran nükleer anlaşmasına karşı mücadelede son yıllarda yaşanan gelişmelere ayırdı. "
"Maariv" aktaran Gantz, "Netanyahu'nun nükleer anlaşmadan çekilme baskısı, İran nükleer anlaşmasına karşı çatışmaya zarar verdi" diyerek, Netanyahu'nun "bunu güvenlik ve askeri teşkilatla düzenli bir hazırlık yapmadan yaptığını, bu yüzden eylemlerin İsrail'e zarar verdiğini belirtti.
Gantz, "İran tehdidinin İsrail için güvenlik açısından en büyük stratejik tehdit" olduğunu belirterek, "Güvenlik tarafında karşı karşıya olduğumuz en büyük stratejik tehdit İran ile rekabet ve bölgeyi etkilemektir dedi.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, daha önce "İsrail"in İran'a karşı askeri seçeneği olmadığını doğruladı ve Netanyahu'nun kapsamlı İsrail yetenekleri hakkında konuşmasını "gevezelik" olarak nitelendirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı