Gantz: Netanyahu'nun İran'ın nükleer tesislerine saldırmaya cesareti yok

Gantz: Netanyahu'nun İran'ın nükleer tesislerine saldırmaya cesareti yok

Siyonist rejim Savaş Bakanı Benny Gantz, veda töreninde Siyonist rejimin son parlamento seçimlerinin galip yüzü olan Binyamin Netanyahu'nun İran'ın nükleer tesislerine saldırmaya cesareti olmadığını itiraf etti.

Siyonist rejim Savaş Bakanı Benny Gantz, veda töreninde bir kez daha asılsız açıklamalarda bulunarak, İsrail'in İran'da operasyon yapma kabiliyetine sahip olduğunu ve bu kabiliyeti güçlendirmek için adımlar attığını iddia etti.

Gantz, Siyonist rejimin kabinesinin Savaş Bakanlığı'ndaki görevinin sona ermesiyle birlikte düzenlenen bu törende, Likud partisinin lideri ve işgal altındaki topraklarda düzenlenen son parlamento seçimlerinin galibi olan Binyamin Netanyahu'yu bir korkak olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: 'Netanyahu, İran'ın nükleer tesislerine saldırmaya hazır değil.'

Siyonist rejim Savunma Bakanı konuşmasının devamında kendi yeteneklerini överek şu ifadelerde bulundu: 'İsrail ordusunun en üst düzeyde hazır olduğu son zaman, İsrail ordusunun genelkurmay başkanı olarak görev yaptığım dönemdi. Yakın zamanda göreve başlayacak olan başbakanın kararı ile İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırı gerçekleştirilemeyecektir.'

Gantz, işgal altındaki topraklarda son 44 ayda üst üste beşinci kez yapılan parlamento seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının ardından Netanyahu'ya yönelik saldırılarda bulunurken, bazı Siyonist medya, Gantz ve koalisyonunun Siyonist rejimin yeni kabinesinde bulunma olasılığı olduğunu bildirmişti ama bu iddia bu koalisyonun yetkilileri tarafından hızla reddedildi.

Siyonist rejimin geçtiğimiz hafta Salı günü gerçekleştirilen 25. parlamento seçimlerinde Netanyahu liderliğindeki sağcı partilerin oluşturduğu koalisyon, meclisteki toplam 120 sandalyeden 64 sandalye almayı başardı ve yeni bir kabine oluşumunun önünü açtı. Karşı tarafta, sol merkez partilerin koalisyonu sadece 51 sandalye kazanarak rekabeti etkin bir şekilde Netanyahu liderliğindeki partilere devretti.(Ajanslar)

Facebook Twitter WhatsApp Email