Gabar'da Ne Kadar Petrol Var?

Gabar'da Ne Kadar Petrol Var?

Erdoğan, Konya'da düzenlenen açılış töreninde Cudi-Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Karapınar Güneş Santrali, Bozkır Barajı ve Abdülhamit Han Caddesi ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulundu

Konuşmasının bir bölümünde yeni bir müjde açıklayan Erdoğan, Cudi-Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulunduğunu duyurdu.

Erdoğan, "Yerin 2 bin 600 metre derinliğinde, bölgede 100 kuyu açacağız. İlk kuyudan aldığımız petrolü şimdiden rafineye sevk ettik" dedi.

"Kuyumuza Aybüke Yalçın'ın adını verdik"

Erdoğan konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

"Cudi ve Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasitesine sahip petrol bulduk. Bu ne demek biliyor musunuz? Ey teröristler, işte sizi o petrol kuyularına gömeceğiz. Cizre'ye 20 kilometre mesafedeki bu petrol rezervi çok yüksek kaliteye sahip. Yerin 2600 metre derinliğinde bulduğumuz petrolü, bölgede açacağımız 100 kuyu ile 100 bin varillik üretim kapasitesine çıkarabileceğiz. Günlük tüketimimizin 10'da birini tek başına karşılayacak bu petrol rezervinin ülkemizin ve milletimizin hayrına olacağından şüphe var mı? Aynı bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz. Gabar'daki kuyumuza bölücü örgütün alçakça şehit ettiği öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ın adını verdik. Mekanı cennet olsun.

Şimdilik 180 bin varil petrol üretimiyle enerji bağımsızlığı yolunda yeni bir adım atıyoruz. Yeni keşfin değeri 10 milyarlarla ifade ediliyor.

yenişafak