Filistinli Mahkumlar Direniyor

Filistinli Mahkumlar Direniyor

İsrail işgal hapishanelerindeki idari mahkumlar, mahkumlara yönelik devam eden idari gözaltı uygulamasına karşı bir protesto adımı olarak, dokuz gün boyunca işgal mahkemelerini boykot etmeye devam ediyor.

TERCÜME HABER -TEVHİDHABER

idari mahkumlar, kendilerine yapılan adaletsizliği kaldırmak için her düzeyde Filistinlerin harekete geçmelerini talep ediyor.

Geçen Perşembe günü, "Kararımız özgürlük" etiketi altında, işgal cezaevlerindeki 500 idari tutukluyu, kendisine karşı idari gözaltı suçunu meşrulaştıran resmi bir araç olduğu için işgal mahkemelerini boykot etme girişiminde desteklemek için bir sosyal medyada kampanya başlatıldı.

İşgal güçleri tarafından her yıl yüzlerce Filistinli idari gözaltına alınıyor Siyonitler gizli suçlar bahanesiyle, Filistinlilerin tutukluluğunu süresiz olarak uzatıyor

İdari tutuklular yaptığı açıklamada, "(yargı denetimi, temyiz, yüksek) tarafından temsil edilen, idari gözaltıyla ilgili tüm yargı usullerinin kapsamlı, nihai ve benzeri görülmemiş bir boykotunu ilan etmek için ulusal ve toplu bir tavır aldık" dedi.

23 Aralık'ta işgal mahkemelerinin boykotu ilan edilen beş idari tutuklu: Ahmed Abu Sundus, Youssef Qazzaz, Yaser Badrasawy, Amin Shweiki, Ayed Doudin ve idari tutuklu olarak işgal hapishanelerinde yıllarını geçiren eski mahkumlar. , sağlık sorunları yaşarlar ve sürekli sağlık bakımına ve takibe ihtiyaç duyarlar.

İdari gözaltı politikası, Filistin toplumunun ilerlemesi için her türlü durumu baltalamak amacıyla her düzeydeki aktörleri ve nüfuz sahibi kişileri hedef aldığı ve işgalin Filistinlilere karşı kullandığı en belirgin politikalardan biri