Filistin'in Gerçek Başbakan'ı Sert Çıktı
Heniyye: BMde Olup Bitenler Filistin Halkının Onurunu İncitiyor
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Heniyye "BM koridorlarında olup bitenlerin Filistin halkının onurunu incittiğini görüyoruz. Devlet başkasına dilenmekle elde edilmez. Filistin devleti, Filistin halkının direnişiyle gerçekleşebilir" dedi.
Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz böyle bir devleti dilenmek istemiyoruz. Devlet zorla alınır. Böyle görüşme ve pazarlıklarla elde edilmez. Elbette bir devleti talep ediyoruz. Biz, tam bağımsız bir devlet istiyoruz. Filistinlilerin dönüş hakkını yok sayacak bir devlet istemiyoruz."
Mahmud Abbas'ın tek başına hareket etmesi ve sunduğu planda Filistin halkının hak ve hukukundan vazgeçmenin yer alması nedeniyle Filistinli gruplar plana karşı çıkıyor.
