Filistin'de Esirlerin Açlık Grevi Dayanışması
Esirlerin Açlık Grevi 13. Gününe Girerken Gilboa Zindanındaki 420 Esir de Yarın Açlık Grevine Katılıyor...
Siyonistlere ait Gilboa zindanında bulunan Filistinli esirler, on üç gündür açlık grevi sürdüren Filistinli esirlerin taleplerinin kabul edilmemesi durumunda yarın kendilerinin de açlık grevi başlatacaklarını duyurdular.
Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar bakanlığı bugün (10 Ekim Pazartesi) yaptığı açıklamada, adı geçen zindanda bulunan esirlerin bütün grupları temsil edecek bir temsilci heyeti oluşturduğunu ve heyetin açlık grevini idare edeceğini belirtti.
Heyette Halk Cephesinden Lüey Avde, Fetih'ten Ali El-Müselmani, İslamî Cihad'tan Cihad Ağbariye ve Hamas'tan Ebu Ali El-Abbasi temsilci olarak yer alıyor.
Siyonist işgal yönetimi Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Filistinli esirlere yönelik baskıların artırılacağı yönünde yaptığı açıklamanın ardından Siyonist cezaevi idaresinin işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere yönelik baskıları dayanılmaz derecede artırması üzerine esirler tepki olarak açlık grevi başlattı. Grevin üzerinden 13 gün geçmesine rağmen Siyonist rejim esirlerin taleplerine kulak tıkamayı sürdürüyor
fiem
