Filistin fakirleşiyor
Nisan-Eylül döneminde Filistinliler sadece 500 milyon dolar yardım aldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemde 1,2 milyar dolardı.
IMF"nin raporuna göre Filistin günbegün fakirleşiyor. Filistin'in gelirinin düşmesinen en önemli nedenlerinden biri, İsrail'in Filistinliler adına topladığı vergi gelirlerini ödememesi. Bu arada İsrail"in Gazze Şeridi"ne saldırısında altı kişi öldü.
Yoksulluk Filistin topraklarında kol geziyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), Hamas'ın iktidara gelmesinden bu yana Filistin yönetiminin gelirinin yüzde 60 düştüğünü açıkladı. IMF'nin raporuna göre, nisan-eylül döneminde Filistinliler sadece 500 milyon dolar yardım aldı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemde 1,2 milyar dolardı. Filistin'in gelirinin düşmesi büyük ölçüde, İsrail'in Filistinliler adına topladığı 360 milyon dolar civarında olan vergi gelirlerini ödememesinden kaynaklandı.
Uluslararası boykota rağmen, Nisan-Eylül döneminde Filistin yönetiminin aldığı dış yardım 420 milyon dolara ulaştı ve bununla hükümet, memur maaşlarının yüzde 40'ını ödeyebildi. Bu yardımın 300 milyon dolar kadarı Arap ülkelerinden geldi. Arapların yardımının 246 milyon doları ise Hamas yönetimi atlanarak, Filistin lideri Mahmud Abbas kanalıyla aktarıldı. Hamas'ın Martta iktidara gelmesi üzerine AB ve ABD Filistin yönetimine doğrudan yardımları kesmişti.
dw-world
