Nureddin Şirin

Nureddin Şirin

Filistin Davası Gittikçe Unutuluyor, Farkında mısınız?

Filistin İslami Direnişi Hamas’ın önde gelen liderlerinden Mahmud ez Zahhar, Hizbullah’ın internet sitesi EL Menar’a verdiği röportaj, Filistin davasının bölgesel tartışmalara nasıl kurban edildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Başlangıçta Filistin davası için bir umut olarak doğan Arap Baharı’nın zamanla Fihhar, Flistin davası için bir “kış”a dönüştüğünü ve Filistin davasının Arap Baharı’nın bir kurbanı olduğunu söyleyen Zahhar, bütün bölge ve dünya Müslümanlarını, Filistin davasını merkeze almaya, karşılarına tek düşman olarak da Filistin işgalcisi Siyonist rejimi koymaya çağırıyor.

Müslümanlar arasındaki tekfirci eğilim ve şiddete de şiddetle karşı çıkan Mahmud ez Zahhar, Müslümanların asıl düşmanlarının “Siyonistler” olduğunun altını çiziyor.

Mahmud Ez Zahar’ın bu röportajı, Filistin direniş liderliğinden gelen ilk çarpıcı açıklama durumunda.

Batılıların nitelemesiyle, “Arap Baharı” dönüp dolaştı, Filistin davası’nı unutturan, geri plana attıran ve İslam ümmetinin Filistin duyarlılığını körelten bir sürece dönüştü…!

Bu niçin ve nasıl böyle oldu?

Filistin’de bir taş düştüğünde yerinde durmayan ümmet ne oldu da, Filistin’in, Gazze’nin, Kudüs ve El Aksa’nın feryadını duymaz hale geldi?

Bu soruya verilecek çok cevap olsa da, biz, Mahmud Zehhar’ın vurgulamalarından da hareketle bir cümleyle özetlemek istiyoruz:

Dünya Müslümanları, özelde de İslami hareketler, gündemlerinin merkezine Siyonist düşmanla mücadeleyi almadıkça, duruş ve söylemlerine bu eksen üzerinde kurmazsa, sonuçta kazanan Siyonist rejim, kaybeden de Filistin davası olacaktır.

Zahhar’ın bu açıklamalarından sonra, inşallah bizler yeniden bir durum muhasebesi yapar, Filistin davasını merkeze alan etkin bir gündemle yeni bir duyarlılık ve dinamizm oluştururuz.

Aksi takdirde, dün hepimizi ayağa kaldıran ve ayakta tutan Filistin davasını kendi ellerimizle kurban eden Müslümanlar olarak tarihe geçeriz.

velfecr

Bu yazı toplam 2998 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar