Feminizm, 'ev yemeği kültürü'nü öldürdü

Feminizm, 'ev yemeği kültürü'nü öldürdü

Rose Prince'ye göre ev yemeği geleneği Feminizm tarafından yok edildi

Daily Telegraph gazetesinin kadın yazarı Rose Prince, özellikle Batı kültüründe yaygın bir şekilde görülen fast-food sektörünün Batı'da ortaya çıkan Feminizm akımının bir sonucu olduğunu söyledi. Rose Prince'ye göre ev yemeği geleneği Feminizm tarafından yok edildi.

Evde yapılan yemeklerin her zaman ayrı bir tadı ve yeri olduğunu, evde yapılan yemeğin eve farklı bir hava kattığını ve kendisine hep annesini hatırlattığını söyleyen Prince, BBC Radyo'ya yaptığı açıklamalarda bu geleneğin neredeyse yok edildiğini söyledi.

Feministlerin 1960'larda sürekli evde yemek yapılmasını ağır bir yük olarak görmeye başladıklarını ve bu şikayetlerinde kısmen haklı olduklarını söyleyen Prince, ancak bunun zamanla kadınların maruz kaldığı bir 'adalezsizlik' olarak görülmeye başlandığını ve bunun sonucunda da 'fast-food' sektörünün ortaya çıktığını anlattı.

"Fast-food sektörünü ortaya çıkaran Feminizm akımıdır" diyen Prince, bu akımın evde yapılan yemek kültürünü öldürdüğünü söyledi. Bu arada İngiltere'de Ulusal Sağlık Kurumu tarafından yapılan araştırmalarda her üç kişiden birinin aşırı kilolu olduğu ortaya çıktı.

Kadınların evde yemek yapmayı haksızlık olarak görmemeleri gerektiğini söyleyen Prince, "Kadınlar kendilerini aldatmadan da yemek yapmayı öğrenebilir ya da bu geleneği kucaklayabilirler. Bu feminist olmayı da ortadan kaldırmaz." dedi.




risalehaber