Faslı Hukukçular ve Akademisyenler İsrail İle Normalleşmeye Karşı Çıktı

Faslı Hukukçular ve Akademisyenler İsrail İle Normalleşmeye Karşı Çıktı

Faslı hukukçular ve akademisyenler İsrail ile normalleşmeye son verilmesi çağrısında bulunuyor

Fas'taki insan hakları aktivistleri, akademisyenler ve toplumsal figürler Perşembe günü Rabat'ın İsrail ile normalleşmesine son verilmesi çağrısında bulundu ve İsrail ile ilişkilerin kesilmesini talep etti.

Bu, AA'nın farklı alanlardan 100'den fazla Faslı şahsiyetin imzasını taşıyan bir nüshasını incelediği ve halen daha fazla imzaya açık olan bir açıklamayla geldi.

Açıklama, İsrail'in Filistin halkına yönelik operasyonlarının tırmandığı bir dönemde, Fas ile İsrail'i birbirine bağlayan yüksek sıklıkta askeri, ekonomik ve eğitim anlaşmalarının ışığında geldi.

İsrail ordusu birkaç ay boyunca, aranan kişileri takip etme bahanesiyle Batı Şeria'nın kuzeyinde Nablus ve Cenin kentlerinde yoğunlaşan operasyonlar yürütmeye devam etti ve bu operasyonlar düzinelerce Filistinlinin öldürülmesi, yaralanması ve tutuklanmasıyla sonuçlandı. .

Açıklamayı imzalayanlar, "Filistin'in askeri işgalini" kınadılar ve "İsrail hükümetiyle ve Filistin'i işgal eden apartheid rejimiyle her türlü ilişkinin kesilmesini" talep ettiler.

Bildiriye imza atan isimler arasında insan hakları savunucusu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ödülü sahibi Khadija Riyad, eski siyasi lider Ait Ider Mohamed Bensaïd ve Ulusal Eylem Grubu üyesi Mustafa Al-Muatasem yer alıyor.

10 Aralık 2020'de İsrail ve Fas, 2000 yılında askıya alınan diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını duyurmuştu

Kaynak: TEVHİDHABER