Fas ve İsrail Arasında Yeni Anlaşma

Fas ve İsrail Arasında Yeni Anlaşma

Normalleşmenin ardından...Fas ve İsrail, iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek için istihbarat, savunma ve askeri eğitim anlaşması imzaladı

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ve Faslı mevkidaşı Abdellatif Lodi, bugün Rabat'ta iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir anlaşma imzaladılar; İstihbarat, savunma sanayii ve askeri eğitim alanında.

Gantz, İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sözleri imzaladıktan sonra, "Savunma işlerinde bir işbirliği anlaşması imzaladık... Bu çok önemli bir gelişme" dedi.

Gantz, anlaşmanın her iki ülkenin ortak projeler üzerinde çalışmasına ve bu alanda endüstriyel işbirliğini geliştirmesine olanak sağlayacağını ve İsrail ile Fas arasında gelecekteki askeri işbirliği projelerinin temeli olacağını belirtti.

İsrailli bakan, Fas ile ikili ilişkilerin "genişlemesi ve sağlamlaşması gerektiğini" söyledi.

Açıklamaya göre, imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki güvenlik ve savunma işlerinde işbirliğinin resmileştirilmesi için “istihbarat, savunma sanayii ve askeri eğitim alanında işbirliğinin düzenlenmesini” içeren bir çerçeve sağlıyor.