Fas Halkı İhanet Anlaşmasını Reddediyor

Fas Halkı İhanet Anlaşmasını Reddediyor

İsrail ile yapılan anlaşmanın birinci yıldönümünde.. Fas işgalci ülke ile normalleşmeye karşı ayaklanıyor protestolar 36 şehri kapsıyor

Fas'ın internet gazetesi Hespress, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinin birinci yıl dönümünde 30'dan fazla Fas kentinde 'Halk normalleşmeyi bırakmak istiyor' sloganıyla ülkede protestolara tanık olduğunu bildirdi.

Fas gazetesi, Protestoların ülkenin İsrail ile ilişkilerin normalleşme anlaşması imzalamasının 1. yıl dönümünde gerçekleştiğine dikkat çekti

Rabat, Tanca, Agadir, Oujda, Kazablanka, Sidi Yahya el- illerinde protesto ve nöbetlerin düzenlendiği "Filistin'e Destek ve Normalleşmeye Karşı Fas Cephesinin çağrısına 36 ilden vatandaşların yanıt verdiği bildirildi.

Prostesto düzenlenen şehitrler şunlar Gharb, Nador, Meknes, Abi Jaad, Tetouan, Larache, Marakeş, Ksar el-Kebir, Berkane, Taourirt, Zaio, Guercif, Taza, Fez, Sefrou, Sidi Kacem, Azrou, Sidi Slimane, Jorf El Malha, Zan, Mohammedia, Souk El Çarşamba, Kenitra, Ben Slimane, Sidi Bennour, Abi Jaad, Faqih Ben Saleh, Marakeş, El Jadida, Beni Mellal ve Inezgane.

Kaynak:Haber Kaynağı