Fas  Dinler Arası Diyalog  Kutlaması Düzenledi

Fas Dinler Arası Diyalog Kutlaması Düzenledi

İki dernek, Müslümanlar ve Yahudiler kutlama düzenldi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rabat: “Sharaka” ve “Fas Birlikte Yaşama” dernekleri Perşembe gecesi geç saatlerde “Birlikte Yaşama ve Çeşitlendirilmiş Bir Fas” konulu bir sempozyumun yanı sıra İbrahimi dinler arasındaki hoşgörü kültürünü somutlaştıran bir konser içeren bir kültürel akşam düzenledi.

Fas'taki İsrail İrtibat Bürosu Maslahatgüzarı Alona Fisher, Faslı Müslümanlar ve Yahudiler için iki önemli dini bayramı kutlamak için bir fırsat olarak geceye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Katılımının, Fas'taki İsrail irtibat bürosunun yeniden açılmasından iki yıl sonra gerçekleşen çeşitli faaliyetler bağlamında geldiğini de sözlerine ekledi.

Fas Birlikte Yaşama” derneğinin kurucu başkanı Faisal Marjani, akşamın “Müslümanlar ve Fas Yahudileri için iki dini bayramın çakışmasının çağrışımlarını ve Fas'taki Müslümanlar ve Yahudiler arasındaki seçkin bir arada yaşama ile ilgili boyutlarını yakalamak için geldiğini” belirtti. tarih, bu iki olayı kutlayarak.”

Marjani, gecenin, "Müslümanlar için Peygamber'in doğum günü ve Museviler için Sukot, bir günde iki dini bayramın kutlanması, ister Müslüman ister Yahudi olsun, Faslılar için büyük önem taşıyan iki bayram" fonunda gerçekleştiğini söyledi.

Charaka Derneği Başkanı Youssef Al-Azhari, akşamın, Fas ve İsrail arasındaki ortaklığı çeşitli alanlarda güçlendirmeye yönelik derneğinin çalışmalarının bir devamı ve somutlaşmışı olduğunu söyledi.
İşbirliğinin bilim ve teknolojinin yanı sıra girişimciliği ve tüm ortak ilgi alanlarını içermesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı