Ezan Sesini Bahane Eden Turistlerden Küstahlık

Ezan Sesini Bahane Eden Turistlerden Küstahlık

Türkiye`deki tatilinden döndükten sonra turizm firmasını, "Ezan sesi nedeniyle rahatsız olduk, paramızın yarısını iade etsin" şeklinde dava...

Alman turistlerin ezan sesinden rahatsız oldukları gerekçesiyle açtıkları dava düştü. Geçtiğimiz yaz 2 haftalık tatil için Türkiye`ye gelen bir Alman çift, Aydın`a bağlı tatil beldesi Doğanbey`de ezan sesinden rahatsız olmaları ve seyahat acentesinin kendilerine vaat edilen rahat tatili yaşatamamasını gerekçe göstererek yerel mahkemeye dava açtı. 

Dava sonrası Hannover Mahkemesi emsal oluşturabilecek bir karar verdi. Türkiye`de günde 5 defa ezan okunduğunu belirten mahkeme bu durumun Türkiye`de tipik bir ülke geleneği olduğunu belirterek çiftin davasını reddetti. 

Mahkeme, şehir merkezinde tatili tercih eden turistlerin ezan sesine hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yaptı. Açıklanan kararda ayrıca, çiftin dönüşte uçağın yeterli konforda olmaması ve olumsuz hava şartları sebebiyle zorlu bir iniş gerçekleşmesi sonrası yaşadıkları mağduriyetle ilgili davayı da acentenin sorumluluk sahası içine girmediği için reddetti. 

Hannover mahkemeleri bu kusurlarda turizm acentasının kesinlikle bir suçu olmadığını söyleyerek şu açıklamayı yaptı: Türkiye ’de ezan, Hıristiyan ülkelerdeki kilise çanlarının çalmasına denktir. Bu, turizm acentasının servisinde kusur olarak kabul edilemez. Üstelik şehir merkezinde bir otel seçildiğinden dolayı, bu tip seslere hazırlıklı olunması gerekir. Uçuştan kaynaklanan sorunların ise, hava koşulları dahil bir çok sebebi olabilir ve bundan şirket sorumlu tutulamaz. 

Dünyabülteni