Eski Siyonist Yetkili : İran Çin Rusya Yakınlaşması Endişe Verici

Eski Siyonist Yetkili : İran Çin Rusya Yakınlaşması Endişe Verici

Eski Siyonist yetkili: İran, Çin ve Rusya arasındaki işbirliği endişe verici

TERCÜMEHABER - TEVHİDHABER
Washington'daki " Daily Express " gazetesine konuşan bu eski Siyonist yetkili, İran, Rusya ve Çin arasındaki yakınlaşmaya atıfta bulunarak, bu ülkeler arasındaki mevcut ekonomik işbirliğinden herkesin kaygı duyması gerektiğini vurguladı .

Nagel, Pekin ile Tahran arasındaki işbirliğinden duyduğu endişeyi de dile getirdi, özellikle Tahran nükleer anlaşmaya geri dönmek istediğinden , üç ülkeyi bir şer ekseni ve Batı için büyük bir endişe kaynağı olarak tanımladı.

Siyonist yetkil, Rusya şu anda İran'a borçlu, çünkü İran onlara İHA sağlıyor Rusya ilerde borcunu ödemek için İran'a balistik füze verebilir dedi.

Siyonist yetkili Özellikle Rusya ve Çin nükleer anlaşmayı imzalayan ülkeler arasında olduğu için İran'ın nükleer anlaşmaya geri dönmesinin en güvenli seçenek olmayabileceğine inanıyor dedi

Yetkili Amerika çok iyi bilmeli ki nükleer anlaşma yok, Rusya ve Çin artık BM Güvenlik Konseyi'nin ortağı değiller, çünkü onlar İran'a ellerinden geleni veriyorlar ve 1+5 grubunda sayılmazlar dedi.

"İran ayrıca Rusya'ya ambargoyu tırmandırmaktan güvende olmasına yardım ediyor, çünkü İran Rusya'ya bilgi sağlıyor ve Rus ve İranlı uzmanlar arasındaki ilişkiler çok dostane devam ediyor .dedi