Eski İsrail Başbakanı: Suud İle  İran'ın Anlaşması  Bize  Ve  Amerika'ya Bir Darbedir

Eski İsrail Başbakanı: Suud İle İran'ın Anlaşması Bize Ve Amerika'ya Bir Darbedir

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Suudi-İran arasındaki ikili ilişkileri yeniden başlatma anlaşmasının İsrail ve ABD'ye bir darbe oluşturduğunu söyledi.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Suudi-İran arasındaki ikili ilişkileri yeniden başlatma anlaşmasının İsrail ve ABD'ye bir darbe oluşturduğunu söyleyerek, Tel Aviv ile Riyad arasında normalleşme anlaşmasına varma şansını azalttığını belirtti.

Siyonist gazetesi Yedioth Ahronoth'un başyazısında Barak, anlaşmanın "bölgede stratejik bir dönüm noktası, Yemen'deki savaşı sona erdirmek için bir kapı ve Çin için önemli bir başarı" olduğunu vurguladı.

"Arabi 21" internet sitesinde yer alan haberlere göre, anlaşmanın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dört hedefinden biri olan Suudi Arabistan ile normalleşme anlaşmasına varma olasılığını azalttığına inanıyordu.

Barak, anlaşmanın "temel bir başarısızlık ve Netanyahu'nun İran'ın fiili bir sınır devletine doğru emin adımlarla ilerlediği ve Amerikan-İsrail koordinasyonunun savunma alanında ulusal koordinasyon şeklini aldığı şeklindeki diğer iddialarının bir örneği" olduğunu vurguladı. , ancak zayıf ve hücum alanında daha fazla yıla ihtiyacı var."

Cuma günü İran, Suudi Arabistan ve Çin ortak bir bildiriyle, Riyad ile Tahran arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başladığını ve en fazla iki aylık bir süre içinde büyükelçilik ve temsilciliklerinin yeniden açılacağını duyurdular

Kaynak : TEVHİDHABER