Eski Başbakan Lapid  Yetkililere  İtaatsizlik Çağrısı Yaptı

Eski Başbakan Lapid Yetkililere İtaatsizlik Çağrısı Yaptı

Lapid yetkilileri itaatsizlik etmeye ve Netanyahu hükümetiyle işbirliğini durdurmaya çağırıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İşgal hükümetinin eski başkanı Yair Lapid, "İsrail"deki şehirlerin belediye başkanlarına açık mektup göndererek onları sağcı blok tarafından kurulacak "yeni hükümetle işbirliği yapmamaya" çağırdı.

Lapid, "İsrail'de kurulmakta olan yeni hükümet çocuklarımızın eğitimini ihmal edip en uç ve karanlık taraflara aktardığı için size eğitim sisteminin ve devletin geleceğinden büyük endişe duyarak yazıyorum dedi.

"Bildiğiniz gibi aşırılık yanlısı bir parti hakkında konuşmak ırkçı ve tehlikelidir. Avi Maoz'un yetkisi altında olduğu sürece, Milli Eğitim Bakanlığı Dış Müfredat ve Ortaklıklar Birimi ile işbirliği yapmamanızı tavsiye ediyorum."

Lapid sözlerine şöyle devam etti: "Çocuklarımızın okullarda öğrenecekleri eğitim içeriklerinin ağır sorumluluğu artık size emanet. dedi

İşgalin eski başbakanının açıklaması , sağcı Avi Maoz'a İsrail okullarındaki dış müfredat üzerinde yetki vermesinden sonra geldi.

Benjamin Netanyahu'nun Likud partisi, sağcı lider Avi Maoz'a İsrail hükümetinde bir pozisyon veren bir anlaşma imzaladı.

Maoz, İsrail'deki Yahudi dini kanunlarının katı bir şekilde yorumlanmasını savunan ulusal-dini bir parti olan Noam Partisi'nin başında bulunuyor.

The Times of Israel'e göre koalisyon anlaşması, Maoz'un Yahudi Kimlik Kurumu'nun 15 çalışanı olacağını ve 100 milyon NIS bütçe alacağını gösteriyor.

Anlaşmanın metni, yeni otoriteye İsrail okullarında normal müfredat dışında öğretilen içerik üzerinde yetki verileceğini gösteriyordu ve bu durum, giden Eğitim Bakanı Yifat Sassa-Biton da dahil olmak üzere bir dizi politikacının sert eleştirilerine yol açtı.

Anlaşmaya göre, dış müfredat ve ortaklıklardan sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı birimi Maoz'un kontrolüne devredilecek ve Maoz'a okullarda ders vermek veya ders vermek üzere görevlendirilen gayri resmi organlar üzerinde yetki verilecek.