Erdoğan'a "one minute" dedi(Video)

Erdoğan'a "one minute" dedi(Video)

Aksaray Kültür Merkezi'nde incelemede bulunan Erdoğan, öğrencilere hediye dağıtırken öğrencilerden biri İngilizce ''One minute'' diyerek...

Başbakan Erdoğan'ın koptuğu an - İZLE
Aksaray Kültür Merkezi'nde incelemede bulunan Erdoğan, öğrencilere hediye dağıtırken öğrencilerden biri İngilizce ''One minute'' diyerek espri yaptı.

Erdoğan, Aksaray Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Hükümet olarak 6,5 yıldır ihmal edilmiş, unutulmuş, terk edilmiş bir çok ili ayağa kaldırmak için koşturdukları söyledi.

Açılışını yaptıkları Aksaray Kültür Merkezinin inşaatına 1992 yılında başlandığını anımsatan Erdoğan, ''Fakat biz gelene kadar maalesef atıl bir vaziyette kalmıştı, geldik süratle bunu bitirdik ve bugüne yetiştirdik'' dedi.

Aksaray'ın tarih boyunca medeniyetlerin buluştuğu bir kavşak görevi gördüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, bugün de kuzeyi güneye bağlayan bir geçiş noktası olduğunu söyledi.

Aksaray Kültür Merkezi'nde incelemede bulunan Erdoğan'ın hediye verdiği öğrencilerden biri İngilizce ''One minute'' diyerek espri yaptı.



Erdoğan, ''Ancak nasıl araçlar buradan şehrin içine uğramadan geçiyorsa, hizmetler de uğramadan geçip gitmiş. Hükümeti devraldığımızdan beri 81 vilayetimize eşit mesafede durduk, eşit hizmet götürdük. Sorunların üzerine kararlılıkla gittik'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından canlı yayında açılışı yapılan ilkokula bağlandı ve hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, okulun Selçuklu mimarisine göre yapıldığına da dikkat çekti.

Daha sonra TOKİ konutlarının açılışında Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz'e bağlanan Erdoğan, İnceöz'un TOKİ'nin ''Türkiye'nin Mortgage'si olduğunu'' ifade etmesi üzerine, ''Yok Mortgage ile bizi karıştırma. İlknur hanım, onlar battı biz batmıyoruz görüyorsunuz bunlar sigorta, sigorta'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler TOKİ tarafından yaptırılan konutlardan hak edenlere anahtarlarını teslim etti.

Erdoğan, hak sahiplerinden birine kaç çocuğu olduğunu sordu, ''iki'' yanıtını alınca da, üç çocuk yapmasını önerdi.

Daha sonra Aksaray Kültür Merkezi'nde incelemede bulunan Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı ve orada bulunanlarla sohbet etti. Burada Erdoğan'ın hediye verdiği öğrencilerden biri İngilizce ''One minute'' diyerek espri yaptı.

Vatandaşlardan birinin, kasabalarına çok turist geldiğini belirterek banka kurulmasını istemesi üzerine Erdoğan, banka kurulması gerekmediğini belirterek ''PTT Bank yok mu?'' dedi.