Erdoğan-Şimşek Arasındaki 2,5 Saatlik Kritik Görüşmenin Yeni Detayları Belli Oldu

Erdoğan-Şimşek Arasındaki 2,5 Saatlik Kritik Görüşmenin Yeni Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Maliye ve Hazine eski Bakanı Mehmet Şimşek'in arasındaki görüşmeye ilişkin dikkat çeken detaylar netleşmeye başladı. Şimşek'in 2,5 saatlik sunumunda önemli noktalara değindiği belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Mehmet Şimşek’in görüşmeye hazırlıklı gittiği, Türkiye’nin ekonomik tablosuna ilişkin kapsamlı bir sunum yaptığı belirtildi.

Şimşek’in 2,5 saat süren sunumunda Erdoğan’a, mevcut ekonomik programın küresel ekonomik gelişmeler de dikkate alınarak revize edilmesi gerektiğini anlattığı öğrenildi.

"50 MİLYAR DOLARLIK FON GİRİŞİ SAĞLANABİLİR"

Görüşmede Şimşek, yeni bir finans politikası ve yönetiminin şart olduğunu ayrıca faiz politikaları konusunda toleranslı davranılması gerektiğini söyleyerek "Yeni bir para politikası uygulamaya konulmalı, güven ortamı sağlanmalı. Uluslararası piyasalar ülkelerin merkez bankalarının ne yaptığına bakar. Bu nedenle Merkez Bankası başkanlığı çok önemlidir. Merkez Bankası yönetimi konusunda adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Güven ortamı oluşursa, Türkiye’ye ilk etapta 50 milyar dolarlık bir fon girişi olacaktır. Bu fonun girişi bir anlamda diğerlerine de referans olacaktır ve devamı gelecektir" ifadelerini kullandığı belirtildi.

MERKEZ BANKASI İÇİN İSİM ÖNERİSİ

Faiz politikaları konusunda "Toleranslı davranılması" gerektiği fikrine Cumhurbaşkanı'nın itiraz ettiği, ancak Şimşek'in faiz ve para politikalarında atılması gereken adımları aşama aşama anlattığı ifade edildi.

Öte yandan, Erdoğan’ın, Merkez Bankası yönetimi için isim istediği, Şimşek’in ise birden fazla isim sayarak öneride bulunduğu öğrenildi.

HABER 7