Erdoğan, Diyarbakır'da Konuştu

Erdoğan, Diyarbakır'da Konuştu

Bakın sevgili Diyarbakırlılar, Şam'a defalarca gittim. Hz. Bilal Habeş'i, İmni Harabi Hz.. Şam'dadır. Hz Hüseyin'in başı Şam'dadır. Şam'da emevi mescidinin hemen yanında Selahaddin Eyyubi'nin türbesi vardır

Başbakan Erdoğan ile beraberindeki eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i Diyarbakır Havaalanı'nda İçişleri Bakanı Osman Güneş, Vali Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, diğer ilgililer ve partililer karşıladı.

Erdoğan'a Diyarbakır mitinginde eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker eşlik ediyor.

Tarih, ilim, kardeşlik şehri Diyarbakır'ı selamlıyorum. Çin seddinden sonra en uzun surlara sahip. Diyarbakır 41 sahabeye peygamberimizin mübarek yüzünü görmüş 41 insana ev sahipliği yapmış bir şehir.

Diyarbakır Mekke'den sonra en fazla sahabeye sahip şehir. Diyarbakır huzur demektir, maneviyat demektir. Benim Diyarbakır'a 11. gelişim. Demokrasi için hukukun üstünlüğü için o gün sizden destek istemeye geldim. Sizi sandığa gitmemekle tehdit ettiler ama siz yüzde 40 katılım gösterip yüzde 95 evetle gerekli dersi verdiniz. Bu BDP ve ya bağımsızlar bir taraftan demokrasi diyorlar bir taraftan da 12 Eylül'de sandık resminin üzerine çarpı işareti koymuşlardı.. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu ya? Biz böyle bir anlayışa evet demiyoruz, biz özgürlüklere pranga istemiyoruz, bırakın vatandaşları kendi haline..

Sizin karşınızda Başbakan ya da Ak Parti genel başkanı yok. Sizin karşınızda sizden biri var. Kimsesizlerin kimi, sessiz yığınların sesi olan bir kardeşiniz var. Biz Diyarbakır'da ne dediysek başka şehirlerde de aynısını dedik. Ben bugün sizlerle helalleşmeye geldim. Bakın sevgili Diyarbakırlılar, Şam'a defalarca gittim. Hz. Bilal Habeş'i, İmni Harabi Hz.. Şam'dadır. Hz Hüseyin'in başı Şam'dadır. Şam'da emevi mescidinin hemen yanında Selahaddin Eyyubi'nin türbesi vardır. Ne diyor Akif Eyyubi için Şarkın en kudretli komutanı..

Başbakan Erdoğan Diyarbakır'da partisince düzenlenen mitingde konuştu.

Konuşmadan satır başları şöyle:

Diyarbakır öyle bir şehir ki 5. Harem-i Şerif'tir. Mekke, Medine, Kudüs, Şam'dan sonra 5, Harem'i Şerif'tir.

En son 2010'da buraya geldim. Yine sizi tehdit ettiler. Ancak siz yine de geldiniz ve hukukun üstünlüğüne sahip çıktı.

Biz milli iradeye pranga istemiyoruz. Bırakın özgürce yapsınlar tercihlerini. BDP, Diyarbakır'a ne getirdi.

Kimsesizlerin kimi sessiz yığınları sesi olarak karşınızdayım. Biz devletin diliyle değil, samimiyetle konuşuruz. Biz sizinle konuşurken statükonun diliyle konuşmayız. Biz burada söylediklerimizi Ankara'ya gittiğimizde onu unutmayız. Eğilmeden bükülmeden sizinle konuşmaya geldim. Ben sizinle helalleşmeye geldim.

Biz Selahaddin Eyyubü'nün torunlarıyız. Kürt ya da Türk hiç kimseyi ayırmadan sevdik, herkesi seviyorum.

BDP, PKK'dan güç alarak bizi bölmeye çalışıyor. Madem bunlar Kürtleri seviyorda neden Kürt imamı öldürüyorlar. Madem Kürtleri seviyorlar neden gidip küçük çocukların kaldığı yurdu yakıyorlar. Bu oyunları 12 Haziran'da bozacağız. Çanakkale'de hepsi koyun koyuna yatıyor mu. Biz, Türk, Kürt, Arap hep birlikte bu savaşları kazandık. Mevlana ne kadar bu toprağın insanıysa Ahmedi Hani'de bu toprağındır.

Bizim derdimiz bu. Aşıklar ozanlar bu toprağın nasıl ki sesiyse deng benjlerde bu toprağındır.

Bizi bölmek isteyenlere cevabımızı verelim.

Zılgıtta bizim horon da bizim. Zeybekte bizim halay da bizim. Ulucami'de kıblemiz neresiyse Süleymaniye'de Selimiye'de de kıble o dur.

Bunların Cuma ile alakası yok. Cuma cem etmek demektir. Biz köyde cuma kılmayız. Hemen arka tarafta kendilerince cemaat oluşturuyorlar. İmamın liyakat sahibi olması lazım. Rastgele cuma kılınmaz. Birileri de tribünden izler gibi izlemeye geliyor.

Bunların amacı dine fesat sokmaktır. Siz zaten açıklamışsınız Kürtlerin dini Zerdüştlüktür. Bunlara göre Apo peygamberdir. Bunlar fesatlıktır fitnedir. Bilmeyenler bilsin duymayanlar duysun. Bu bağımsızlara bu BDP'lilere cevap verilmesi gerekir.

Biriside çıkıp diyorki devletin imamının arkasından namaz çıkılmaz. Haddini bil haddini. Bu seçimler haddini bildirme seçimi olacak. Bunlar çete, bunlar terörist, çocukların arkasına sığınarak oy devşirmeye çalışıyorlar.

Biz hüznü ve gözyaşını paylaştık. Siz Diyarbakır'da ne çektiyseniz bizde bunu çektik.

Ahmedi Hani sadece size yasaklanmadı bize de yasaklandı. Necip Fazıl sadece bize yasaklanmadı size de yasaklandı.

İlmihalleri bu CHP yasakladı. Bu kardeşiniz Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle hapis yattı.

Statükonun Kürtlere neler yaşattığını biliyorum. Asimilasyon, inkar politikası, ret politikası bitti. Diyarbakır Cezaevin'de oğluyla konuşamayan annenin gözyaşını biliyorum. Şimdi anne oğluyla konuşabiliyor. Biz kader arkadaşıyız.

Kürt meselesinin patenti CHP'dir, müsebbibi CHP'dir.

9 yıldır buraya uğramadı. Kürt meselesi için aşılmaz duvarlar koydular. Dün buraya gelip şirinlik yaptılar. Kürt meselesini inkar ettiler. Şimdiye kadar ağzına Kürt meselesini almayanlar seçime 2 hafta kala bu sözü kullanmaya başladılar.

Tarihleri boyunca bunu yaptılar. Kürtçe'yi bunlar yasakladı. Diyarbakır'daki işkecelere, asit kuyuların bunlar sahip çıktılar. Biz Diyarbakır, Van dedikçe onlar Silivri dediler. Birde yerini gösterin üye olacağım dedi. Bunlar hangi yüzle karşınıza çıkıyorlar.

Bunlara şimdi BDP sahip çıkıyor. Hakkari'de 157 oy aldılar sadece. Hakkari mitinginde BDP, CHP'ye kucak açtı. BDP'lilerden biri Elazığ'da MHP'yi destekleyeceklerini açıkladı. Ses kaydı yakında çıkar.

Bunlar istismarı meslek haline getirmişler. BDP istismarı meslek haline getirmiş, BDP bu topraklarda baskı olsun istiyor. Bu sorunlar ortadan kalkarsa BDP'liler işsiz kalacak. CHP ile kol kola, omuz omuza sivil faşizmi ilan ediyor. Yapılan sivil itaatsizlik değil, sivil faşizmdir.

Kürt meselesini  büyük oranda çözdük, çözüyoruz. 2005'te ne dediysem bu sözlerin arkasındayız.

Biz ölene kadar Kürt sorunuyla mı yaşayacağız. Biz demokratik açılım sürecini başlattık. OHAL'i kaldırdık. Çekiç gücü gönderdik. Kürtçe serbest oldu mu. Terörden doğan zararları ödemeye başladık. Kürtçe propagandanın önünü açtık. 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor.

Analar ağlamasın dedikçe onlar analar ağlasın dedi. Kürt partililerime zarar veriliyor. Bu nasıl bir Kürtlerin yanında olmaktır.

Benim grubum içinde 60 Kürt vekilim var. Kabinemde 4 bakanım Kürt. Biz şehit gelmesin dedikçe MHP bunların üzerinden rant sağladı. Diyarbakır'dan sesleniyorum BDP'ye Kürt sorunu biterse siz dışarıda kalacaksınız. rantınız bitecek. Sizin acınız bunların rant kaynağı haline döndü. BDP, bu topraklarda kan olsun istiyor. Biz özgürlük getirdikçe bunlar rahatsız oluyor.

Sandığa giderek BDP'ye CHP'ye ve MHP'ye haddini bildirin. Bütün güvenlik önlemleri alındı. Korkmayınız gidiniz sandıkta oylarınızı kullanınız içiniz rahat olsun.

Diyarbakır, kendi özgürlüğü için demokrasiye sahip çıksın tıpkı referandumda olduğu gibi. Gönül köprümüzü kimse yıkamaz. Diyarbakır için büyük hayallerim var bunlar gerçekleşecek hayaller.

BDP ne yapıyor, belediye ne yapıyor. Alt yapı gelişmişliği yok. Durmayacağız çalışacağız. 10 günümüz var. Kapı kapı dolaşacağız. Geleceğimiz için çok koşmamız lazım.

ajanslar