Erdoğan Batman'da BDP'ye Yüklendi-VİDEO

Erdoğan Batman'da BDP'ye Yüklendi-VİDEO

Batman'da toplu açılış töreninde kalabalık bir halk grubuna hitap eden Başbakan Erdoğan'ın hedefinde BDP vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Batman Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış törenine katılıyor.

Başbakan Erdoğan, 12 Eylül'de yapılan halk oylamasında, bütün tehditlere, halkın özgür iradesine yönelik baskılara rağmen Batmanlıların sandığa giderek özgürlükler ve ileri demokrasiye ''evet'' dediğini söyledi.

Erdoğan Batman'da şunları kaydetti:

Batman bütün baskıya rağmen sandığa gitti ve hukukun üstünlüğüne "evet" dedi.



Tıpkı 12 Eylül halk oylamasında olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde Batmanlıları sindirmek, bu açılış coşkusundan uzak tutmak için, o malum odaklar hareket geçti.

Batmanlı Başbakanı karşılamasın, Batmanlı Başbakanı dinlemesin, Batman bu açılış heyecanını yaşamasın diye, her türlü antidemokratik baskıcı yönteme başvurdular.

Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar. Bunlar aslında aydınlıktan korkuyorlar. Bunlar aslında demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler

Amacımız kutuplaştırtma değil. Bizim dilimiz kutuplaştıran, ayrıştıran olmadı. Amacımız birleştirmek. Batman'da ayrı konuşup İstanbul'da başka konuşmadık. 8 yıldır ne söylüyorsak oyuz.

Yusuf Has Hacip'in güzel bir sözü var: Ok düzgün olmasaydı düzgün gitmezdi...

Her şehrimizden umut fışkırıyor. Bu bir başlangıç. Arkasından dev kamu yatırımları gelecek...

Batı'da ne varsa Doğu'da da o olacak dedik. İşte ispatı. Yeni havaalanı...

Yıllarca yoksulluğu sömürdüler. Batman'a hizmet gelmemesini eleştirdiler, şimdi de çıkıyorlar Batman'a yapılan yatırımları istismar ediyorlar. Bataklık kurumasın ki bataklıktan rant elde edelim derdindeler

ANAYASAYA TERS HAREKET EDEN YARGILANIR

Gelirken bir pankart gördüm, Türkçe: Milli irade asla yargılanamaz... Milli irade ile gelenler, ancak milli irade ile gelen anayasa ters hareket ediyorsa yargılanır. Milli irade ile geldin diye istediğin gibi asıp kesemessin.

PKK SİLAH BIRAKIR, ASKER BIRAKAMAZ

Geçen bir milletvekili, "PKK ile güvenlik güçleri silah bıraksın" dedi. PKK tabi silah bırakacak. Güvenlik gücü neden silah bıraksın. Silah güvenlik güçlerinin yan unsurudur... Maalesef bunu söyleyen de anamuhalefet partisi milletvekili...

BDP HALKI İSTİSMAR EDİYOR

Buralarda birileri yoksulluk sona ermesin istiyor. Çünkü yoksulluk sonra ererse yoksulları istismar edemeyeceğini biliyor. Birileri yasaklar sona ermesin istiyor. Çünkü yasaklar sona ererse, benim buradaki kardeşimi istimrar edemeyeceklerini biliyorlar. Burada birileri istikrar olmasın, güven olmasın istiyor. Çünkü istikrar olursa, güven olursa, huzur olursa, burayı, bu bölgeyi daha fazla istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Birileri açık söylüyorum burada kan durmasın, gözyaşı durmasın, çünkü kan akmazsa, gözyaşı dökülmezse hiç kimseyi kandıramayacaklarını istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Ama biz diyoruz ki; yeter artık diyoruz" Yeter artık demokrasi kazansın, insanlık kazansın, kardeşlik kazansın, yeter artık silah tüccarları kazanmasın artık gençler kazansın diyoruz. Ülke kazansın, Batman kazansın diyoruz.

Bu bölgede benim Kürt kökenli, vatandaşlarımı istimrar edenler, geçtiğimiz dönemde çok büyük bir samimiyet testinden geçti. Yıllarca parti kapatmalarından şikayet ettiler. Yıllarca partileri kapatıldığı için mağdur görüntüsü çizdiler. Ama "Gelin Anayasayı değiştirelim, parti kapatmaların önüne geçelim" dediğimizde kendi arkadaşlarına baskı uygulayıp Meclis'te sandık başına göndermediler. Benim buradaki kardeşlerime baskı uygulayıp sandıklara göndermediler 12 Eylül'de. Hani özgürlükçüydünüz. Hani demokrattınız. Hani siz evrensel hukuk normlarını istiyordunuz. 12 Eylül'de kimin ne istediği ortaya çıktı.

12 Eylül'de kimin samimi, kimin de istismar peşinde olduğu ortaya çıktı. 12 Eylül'de 'Hayır' cephesiyle iş birliği yaptılar, çetelerin değirmenine su taşıdılar. Ergenekon'un değirmenine su taşıdılar. Yıllarca şikâyet ettikleri melesinin ortadan kalkmasını istemediler. İşte benim Doğulu Güneydoğulu vatandaşım bunları görsün. Kimim samimi kimin istismarcı olduğunu iyi anlasın. Kimin aslında çözüm istediğini, kimin de ülkemin hassasiyetlerini kaşıyarak, tahrik siyasetiyle ayakta kalmaya çalıştığını benim milletim görsün.