Engelliler için Woltran Projesi hazırladı

Engelliler için Woltran Projesi hazırladı

Proje ile 4 engelli 1 engelsiz birey, bir araya gelerek, güçbirliğiyle birbirlerinin eksikliklerini tamamlayacak

Sivas'ta faaliyet gösteren İyilik Derneği Başkanı Adem Işık, geçmiş yıllarda yayınlanan çizgi film Woltran'dan esinlenerek, engellilerin rehabilitasyonuna yönelik ''Woltran Projesi'' hazırladı. Proje ile 4 engelli 1 engelsiz birey, bir araya gelerek, güçbirliğiyle birbirlerinin eksikliklerini tamamlayacak.



Dernek başkanı Adem Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uluslar Arası Sivil Toplumu Geliştirme Derneğinin desteğiyle uygulamaya başladıkları projeyi, geçmiş yıllarda yayınlanan çizgi film Woltran'dan esinlenerek hayata geçirdiklerini söyledi.

Engellilerin rehabilitasyonuna yönelik hazırlanan projenin, engellilerin topluma entegrasyonunu sağlayacağını ifade eden Işık, ''Bu projeye katılan 4 engelli, 1 engelsiz vatandaşımız bir araya gelerek, birbirlerinin eksikliklerini tamamlayacak ve çeşitli etkinliklerde bulanacaklar'' dedi.

Projeyi, küçük yaşlarda izlediği Woltran adlı çizgi filmi örnek alarak hazırladığını anlatan Işık, ''Bu çizgi filmde 5 robot aslan, bir araya gelerek büyük robotu oluşturuyor. Bunu engellilere yönelik uyarladık. 4 engelli, 1 engelsiz insan bir araya gelecekler. Bu arkadaşlarımız birbirlerinin eksikliklerini tamamlayacaklar'' diye konuştu.

Işık, projeyle engellilerin kişisel ve kültürel değişim ve gelişimlerini de artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Proje kapsamında şu an için 2 ayrı grup oluşturduklarını, bu grup sayılarının artacağını da ifade eden Işık, oluşturulan ofiste engellilere yönelik el sanatları, beceri geliştirme kursları gerçekleştirileceğini belirtti.

Projenin 89 bin 970 YTL ödeneği bulunduğunu, bu rakamın yüzde 10'unun dernekleri tarafından karşılandığını, projenin 12 ay süreceğini belirten Işık, ofiste 6 bine yakın kitaptan oluşan bir de kütüphane oluşturduklarını kaydetti.