Eller ve gönüller Allah"a açıldı

Eller ve gönüller Allah"a açıldı

Tüm İslâm âleminin manevi bir iklim olarak yaşadığı üç ayların önemli gecelerinden biri olan Berat Kandili, dün gece huşuyla ihya edildi. Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar; cami ve mescitleri doldurarak dua etti.

Kur'an-ı Kerim okuyan milyonlarca mümin, bolca dua edip Allah'tan af diledi. Berat Kandili; tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin dört bir yanında da büyük bir huşuyla idrak edildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kayseri, Diyarbakır ve Erzurum gibi büyük illerdeki merkezi camiler başta olmak üzere, yurt genelindeki binlerce cami ve mescidi vatandaşlar doldurdu. Dargınların barıştığı, bolca dua edildiği gecede vatandaşlar ibadet edip Allah'tan mağfiret diledi.

MAZLUMLARA DUA, ZALİME LANET
Binlerce camide kürsüye çıkan din görevlileri, yaptıkları sohbetlerle, Berat Gecesi'nin anlamı ve önemini anlattı. Birlik ve beraberlik çağrısı yapılan konuşmalarda, üç aylarda ve özellikle de üç aylar içindeki mübarek gecelerde yapılan ibadetlerin faziletleri anlatıldı. Kendi kusur ve günahlarının affı için Allah'a yalvaran müminler, dünyanın dört bir yanında zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerini de unutmadı. Filistin, Irak, Çeçenistan ve Afganistan'da, emperyalist güçlerin zulmü altında inleyen Müslümanlar için de dua edildi.