Eller ve gönüller Allah"a açıldı

Eller ve gönüller Allah"a açıldı

Mirac Kandili vesilesiyle camilere akın eden vatandaşlar, geceyi hûşu içinde geçirdi. Namaz kılıp dua eden milyonlarca Mü’min, anlamlı gecede yapılabilecek en güzel ibaretlerden olan bolca kaza ve nafile namazlar kıldı.

Peygamber Efendimiz'in "Mü'minin miracı" dediği namaz, dün gece bir başkaydı. Mirac Kandili vesilesiyle camilere akın eden vatandaşlar, geceyi hûşu içinde geçirdi. Namaz kılıp dua eden milyonlarca Mü'min, anlamlı gecede yapılabilecek en güzel ibaretlerden olan bolca kaza ve nafile namazlar kıldı. Mü'minlerin; Mirac'ı idrak etmek için koştuğu camiler doldu taştı. Büyük kentlerdeki selatin camileri başta olmak üzere yurdun dört bir yanındaki ibadethanelerde Kur'an-ı Kerim okundu ve bolca dualar edildi. İmam Hatipler tarafından verilen vaazler, bülbül sesli hafızların okuduğu ayetler ve ünlü mevlithanların seslendirdiği kasideler, dinleyenleri mest etti.

SALÂTÛ SELÂMLAR ARŞ'A YÜKSELDİ
Hz. Muhammed ile ilgili bir olay olan Mirac Gecesi'nde, Peygamber Efendimiz'e okunan salâtû selâmlar Arş'a yükseldi. Namazın İslâm ümmetine armağan olarak farz kılındığı bu gecede, Mü'minler yine namaz yoluyla Yüce Allah'a yakınlaşmaya çalıştı. Büyük mucize olan Mirac'ın hatırasını yaşamak, hissetmek için çabalayan Mü'minler, bir yandan da akraba ve dostlarla bir araya gelirken, diğer yandan da uzaktaki akraba ve sevdiklerine telefon ve mesajla ulaşarak kutlamalarda bulundu.

ZAMAN VE MEKÂN KAVRAMLARINI ORTADAN KALDIRAN MUCİZE: MİRAC
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, Peygamberliğinin 9. yılında (621) Kabe'den Kudüs'deki Mescid-i Aksa'ya, oradan da göklere yükseltilmesi ve daha sonra geldiği yere döndürülmesi olan Mirac olayı, zaman ve mesafe kavramını ortadan kaldıran büyük bir mucize olarak kabul ediliyor. Mirac'ta ayrıca Hz. Muhammed'e (s.a.v) insanlığın ahiret hayatındaki akıbetiyle ilgili tablolar ve manzaralar gösterildiği de rivayet ediliyor.

Mirac mucizesinin yaşandığı yılda 621 yılında, Hz. Muhammed (s.a.v) ve etrafındaki Müslümanların Mekke'deki putperestlerin yoğun baskı ve işkencelere maruz kalırken, Peygamber Efendimiz, kendisini himaye eden ve ona destek olan eşi Hz. Hatice ve amcası Ebu Talib'i, bu yılda kaybetti. Üzüntü çektiği bir dönemde Mirac'ın, Allah'ın, Peygamber Efendimiz'e bir armağanı ve tesellisi olduğunu ifade ediliyor.

Vakit