Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

El mi yaman, bey mi?

 
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, 1915"de yaşanan olayları 'soykırım' olarak nitelendiren tasarıyı oyladı. Yapılan oylamada 22 'hayır'a karşı 23 'evet' oyu çıktı. Bu gelişme üzerine Ankara, büyükelçisini istişarelerde bulunmak üzere çağırdı..
Kararın Obama"ya rağmen alındığı belirtilse de, Obama seçilmeden önce bu yönde bir taahhütte bulunmuştu.
Gelinen noktada bu işin ABD"nin ve Ermenistan"ın çıkarlarına hizmet etmeyeceği çok açık..
Bu karar, Ankara"yı cezalandırmak isteyen Yahudi lobisinin bir başarısı olarak değerlendirilebilir.
Sebebi ne olursa olsun, bu durum Ankara açısından kabul edilemez..
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden alınan bu karar, nihai bir karar değil.. Kaldı ki, bir sonrası adımda da Türkiye aleyhine bir karar alınsa bile, bu Türkiye"den çok ABD"nin çıkarlarına zarar veren bir karar olacak..
Bu kararın Ankara açısından fazla da bir kıymeti harbiyesi yok..
Her fırsatta ısıtılıp ısıtılıp Ankara"nın önüne konan bu konu, artık can sıkıcı bir hal almaya başlamıştı.
Zaten birtakım eyaletler daha önce bu yönde kararlar aldılar.. Sonuçta bu da oldu..
ABD"nin bu işi daha ileriye götüreceğini sanmıyorum, ama yine de bu işi bu noktaya taşımış olması bile Ankara"nın tepkisini alacağı açık..
Bundan sonrasını Obama"nın düşünmesi gerek..
Kararın tek bir oyla alınmış olması, Ankara açısından hiçbir şeyi değiştirmiyor..
ABD"nin bu kararı, sadece hükümet çevrelerinde değil, aynı zamanda muhalefet çevrelerinde de, hepsinden önemlisi toplum üzerinde derin izler bırakacaktır..
Türk Kamuoyunun ABD"ye olan güveni daha da gerileyecektir..
İster misiniz, tam da böyle bir zamanda, ABD"nin, Türkiye"deki nükleer atık stokları, demode ve kullanılır durumdaki nükleer başlık konuları yeniden gündeme gelsin. İncirlik tartışma konusu olsun..
Bu işin şöyle hayırlı bir yanı da var, Ankara; Irak, Afganistan ve Filistin konusunda ABD"nin taleplerine karşı çok da istekli olmayacaktır..
Mesela bundan sonra Türkiye"de Kızılderililer ve zenciler konusu daha çok konuşulur olacaktır. Amerikan emperyalizmi... ABD"nin, İsrail"in saldırgan politikalarına arka çıkması daha çok altı çizilecek gelişmeler arasında yerini alacaktır.
Bu durum Yahudi lobisi içinde hiç de olumlu bir karar olmayacaktır.. Hatta aklıselim Ermeni toplulukları bile bu gelişmelerden rahatsızlık duyacaktır.. Mesela Hrant yaşasaydı, büyük bir ihtimalle bu gelişmeye karşı tepki verecekti.. Daha doğru bir ifade ile, Hrant"ın çizgisindeki Ermeniler, bugün de ABD"nin ve Yahudi lobisinin kendi politik hesaplarına Ermenileri alet etme çabalarına karşı çıkacaktır..
Ha! Belki bizim Sovyet, Türk – Amerikan ilişkilerinin bozulmasından, Ergenekonun geleceği açısından bir umud üretebilirdi..
1915"de neler olduğunu biliyoruz. Hiçbir şey olmadı değil.. 1915"deki olaylardan Müslümanlar ve Türkler sorumlu tutulamaz. O zaman iktidarda kimlerin olduğu malum.. Bunlar batılı ülkelerin adamları. Bu işlerin bu şekilde gelişmesinde batılı ülkeler yanında ABD ve Rusya"nın sorumluluklarını bilmiyor da değiliz.. ABD kendi sorumluluğunu unutup bu işlere burnunu sokarken, aslında eski acı hatıraların da canlanmasına sebeb olmaktadır ki, bu konuların bir şekilde gündemde kalması, tartışılmaya devam etmesi, gerçeklerin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı bir kamusal talebi tetiklemektedir..
Bu işi, bugün birilerinin bu şekilde gündeme getirmeye çalışması, aslında Ermenilerin haklarını arama çabalarının sonucu değil, kendilerinin bu topraklarla ilgili hesapları ile ilgilidir..
ABD"nin ne yaptığı kadar, bu olayın bölge devletleri tarafından ve Müslüman topluluklar tarafından nasıl okunduğuna da bakmak gerek.. Bu açıdan bakıldığında ABD kendine zarar verecek tehlikeli bir iş yapmıştır ve bunun sonuçlarını yakında hissetmeye başlayacaktır..
Bu sonuç, Ermeni lobisinin değil, Yahudi lobisinin bir başarısıdır.. Göreceksiniz, Yahudi lobisi içinde bile bu konu, yeni ve ciddi tartışmalara sebeb olacağı gibi, Ermeni lobisi içinde de ciddi tartışmalara sebeb olacaktır..
Ben, bu sonucun, Ankara için oluşturduğu risklerden daha fazla yeni fırsatlara kapı aralayacağını düşünüyorum.. Yine aynı şekilde bu süreç ABD"nin, Ankara"nın önemini kavraması açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.. Yahudi ve Ermeni lobisi açısından da bazı gerçekleri bir kere daha gözden geçirilmesi sonucunu doğuracak bir fırsat olabilir.
Bana göre bu olay; yıllarca dünya milletlerine karşı oyun kuran bir ülke olan ABD; artık içindeki küçük toplulukların oyununa gelen bir ülke görüntüsü ile sıradanlaşıyor ve oyuna geliyor..
Birilerinin şimdi ABD"ye "Bir dakika" demesi gerekiyor.. Aslında bizim de bu oylamayı fazla önemsemememiz gerekiyor.. Sakın bu işi fazla abartıyor olmayalım.. Bu sonuç dünyanın sonu değil.. Hayat devam ediyor.. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.. Bize şer gibi gelen şeylerde Allah(cc) hayır murat etmiş olamaz mı?
Bir diğer nokta da şu: ABD"ye ne kadar güvenebileceğimiz noktasında.. Ha! Bu olay bize ders olsun.. Bundan sonrasını ABD düşünsün.. Türk kamuoyunun gözünde ABD, "Bizi sırtımızdan hançerleyen" bir "dost", "müttefik", "ortak" görünümünde..
Şunu görelim: Yeni bir dünya kurulur, kartlar yeniden karılırken bu gelişme Türkiye"nin kendi yerini belirlemesinde bundan sonrası için yön gösterici olacaktır..
Yahudi lobisi açısından da bu süreç, öfkeyle kalkanların zararla oturacaklarını göstermesi bakımından öğretici olacaktır. Ve bu durum Ankara"nın Ortadoğu"da durduğu noktanın haklılığını göstermesi bakımından önemlidir..
Bundan sonrasını Obama düşünsün. Bu olay fazla uzadı ve cansıkıcı bir hal aldı.. Tamam bu konuda Ankara"nın geçmiş hükümetlerinin İttihat Terakki mirasına sahip çıkma ve İttihat Terakki"nin cinayetlerine sahip çıkarak, Ermeni sorununu inkarla geçiştirmeye çalışması da etkili oldu, ama unutmayalım ki, İttihat Terakki de, ona sahip çıkan siyasi kadrolar da, batının içimize soktuğu ajan; başımıza bela ettiği ajanlar değil mi? İşledikleri kanlı cinayetlerin belgesi, kanlı bıçaklarını kapımızın önüne bırakıp kaçarken ve işbirlikçilerine bizi ihbar edip, aleyhimize kampanyalar düzenlerken suçüstü oldular.. Biz biliyoruz, bir mukalata yaşandı, acılarla dolu bir tehcir yaşandı.. Biz bütün mazlumların acılarını paylaşıyoruz ve zalimleri de lanetliyoruz.. Var mı bunun ötesi.. Amerikası, Rus"u, Fransız"ı, Alman"ı, İngiliz"i şimdi otursun kendi ellerine baksın! İttihat Terakkicisi ASALA"sı, Taşnak"ı da öyle!
Hele şu Yahudi Lobisi.. Tamam, kontrollü bunalım stratejinizle, tavşana kaç, tazıya tut politikası sonucu, bu olayların ardından İsrail devletini kurdunuz? Daha ne istiyorsunuz..
Suçüstü oldunuz! Türk halkı gün gelecek Ermeni halkı ile barışacak ve sizin bu oyunlarınız bozulacak. Hem de size rağmen..
Selâm ve dua ile..
NOT: Şimdi sırada, tasarının Genel Kurula gelmesi var. Genel Kuruldan "olur" alması zor görünüyor.. En azından silah tüccarları bu işe karşı! Ardından tasarının kanunlaşması için Obama"nın imzası gerekiyor.. Yani daha katedilmesi gereken uzun bir yol var.. Ama bu arada dinamik bir süreç yaşayacağız. Herkes eteğindeki taşı dökecek. İyi olacak..

vakit

Bu yazı toplam 2193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar