El Cezire Muhabiri  İsrail Tarafından Öldürüldü

El Cezire Muhabiri İsrail Tarafından Öldürüldü

Katar merkezli El Cezire'nin kadın muhabiri Shireen Abu Akleh, İsrail güçleri tarafından açılan ateşte öldürüldü.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, El Cezire'nin kadın muhabiri Shireen Abu Akleh, İsrail güçleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.

Shireen Abu Akleh, İsrail ordusunun Cenin kampına düzenlediği baskını takip ediyordu.

EL CEZİRE: İSRAİL'İ SORUMLU TUTUYORUZ

El Cezire kanalı, çalışanı Shireen Abu Akleh'in işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmesinden İsrail hükümetini sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Kanal, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "İsrail işgal güçleri, muhabirimiz Şirin Ebu Akile'ye soğukkanlılıkla, uluslararası yasaları ve normları ihlal ederek ve önceden tasarlanmış bir cinayetle suikast düzenledi" ifadelerine yer verdi.

Akleh'in "kimliğini açıkça gösteren bir basın yeleği giydiği sırada doğrudan kendisini hedef alan gerçek mermilerle" öldürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Basının görevini gerçekleştirmesini engellemeyi amaçlayan bu menfur suçu kınıyor ve meslektaşımızın öldürülmesinden İsrail hükümetini sorumlu tutuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL'DEN 'ORTAK SORUŞTURMA' TEKLİFİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan muhabir Shireen Abu Akleh'in öldürülmesinin ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Lapid, Aljazeera'nın kadın muhabiri Shireen Abu Akleh'in "üzücü ölümüne" ilişkin Filistinlilere "ortak tıbbi soruşturma teklif ettiklerini" belirtti.

Gazetecilerin "çatışma bölgelerinde korunması gerektiği ve gerçeği öğrenmek için herkesin sorumlu olduğunu" aktaran Lapid, "İsrail ordusunun terörle mücadele ve İsraillilerin öldürülmesini engellemek için gerekli her yerde operasyon yürüteceğini" kaydetti.

Lapid'in açıklamasında, Akleh'in İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu öldüğüne dair herhangi bir ayrıntı yer almadı.