Ekran'da 28 Şubat Kapışması-VİDEO

Ekran'da 28 Şubat Kapışması-VİDEO

28 Şubat'la ilgili bugün yapılan gözaltılara yönelik canlı yayında tartışma çıktı. Alemdaroğlu yayını terkederken Baransu'dan Uğur Dündar'a ağır itham geldi.

Ankara Özel Yetkili Savcılığı'nın bugün 31 adreste başlattığı gözaltılarla ilgili Habertürk Tv'de sert tartışma. 28 Şubat Gözaltı adı ile sunulan programa, Ali Sirmen, Rıza Zelyut, Bülent Orakoğlu ve Mehmet Baransu katıldı.

Programa telefonla bağlanan dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu bugün yapılanların intikamdan başka birşey olmadığını dile getirirken o dönemde Türkiye'nin ciddi bir irtica tehlikesi yaşadığını savundu. Alemdaroğlu'nun Milli Güvenlik Kurulu'nda bu konunun geniş bir şekilde tartışıldığını, Kalkancı olayının yaşandığını, Refah partili seçmenlerin şeriat yemini ettiklerine yönelik sözlerine Bülent Orakoğlu karşı çıktı. Bu yapılanların darbe gerekçisi olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Orakoğlu'na Alemdaroğlu 'herkesle muhatap olmak istemiyorum' diyerek cevap vermek istemedi. Alemdaroğlu ile Orakoğlu arasındaki 28 Şubat'a yönelik sözlü sataşmalar sonrası Alemdaroğlu yayından ayrılacağını açıkladı.

Program konuklarından Mehmet Baransu ise  Ergenekon davası dolayısı ile ortaya çıkan silahlar için birilerinin bunlarla mı darbe yapılacak dediğini, oysa 28 Şubat sürecinde Refah Partili gençlerin ağaçtan silahlarının şeriat kalkışması için gerekçe sayıldığını ileri sürdü.

Mehmet Baransu 28 Şubat ile herkesin yüzleşmesi gerektiğini belirtirken o dönemde Çevik Bir'in altına imza attığı daha sonra da sahte olduğu anlaşılan ifadelerle Akın Birdal'ın vurulduğunu ve ölümden döndüğünü hatırlattı. Bakansu, Çevik Bir'in hazırladığı o belgenin Uğur Dündar'ın o dönem başında bulunduğu televizyonda verildiğini, Hürriyet ve Sabah'ın bu belgeyi manşet yaptığını hatırlatarak Uğur Dündar'ın bugün özür dilemek yerine hala aynı şeyleri söylediğine dikkat çekti.

Program konuklarından Rıza Zelyut'un 28 Şubat'la ilgili sadece belli isimler değil şartları o noktaya getirenlerin de yargılanması gerektiğini belirtirken Mehmet Baransu, soruşturmanın devam edeceğini belirtirken Hüseyin Kıvrıkoğlu ile birlikte Güniz Sokak ile Süleyman Demirel'in adını verdi.

 

haber 7