Ekonomistlerden İlk Yorum: TCMB Buzdağını Gördü

Ekonomistlerden İlk Yorum: TCMB Buzdağını Gördü

Merkez Bankası (TCMB) sürpriz bir adımla politika faizini 150 baz puan indirme kararı aldı. TCMB'nin hamlesine ekonomistlerden ilk yorum geldi: "Buz dağını gördü ama çok geç."

huriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Piyasası Kurulu bugün saat 14.00'da toplandı. Politika faizini son 7 aydır yüzde 14'te sabit tutan TCMB, Ağustos ve Eylül ayında olduğu gibi Ekim ayında da indirim kararı aldı. Piyasa beklentilerinin aksine sürpriz bir adım atan TCMB, 150 baz puan indirerek politika faizini 10.50'ye çekti.

İndirme döngüsünün Kasım ayında sonlanacağını vurgulayan TCMB'nin adımına ekonomistlerden ilk yorum geldi.

Ekonomist Uğur Gürses, "Çok yazık; ücretini TL olarak alan, tasarrufunu TL, emeklilik birikimlerini TL tutanlar göz göre göre yoksullaştırılıyor. Gelecek bir yılda enflasyonu resmi belgelerde % 25'te gören bürokratlar, faizi bugün 1.5 puan indirirken, gelecek ay da 1.5 puan indirerek % 9'a çekecekler."

Evren Devrim Zelyut, "Merkez Bankası buzdağını gördü ve Kasım sonrası dümeni kıracağız diyor! Ama artık çok geç, zira Titanic misali transatlantik gemiler dümeni kırsa da gövde hemen dönmez, çarpışma kaçınılmaz!"

Dr. Oğuz Demir: "İndir, indir.. Elini korkak alıştırma "

Ozan Bingöl: "Merkez Bankası faiz indirimlerinde artık “kim tutar seni” aşamasındayız. Ancak vatandaşın devlete olan borcunda %30, devletten olan alacağında %9 faizde istikrarlıyız…"