Ekmek israfına son

Ekmek israfına son

Zonguldak’ta öğrenciler israfı önlemek amacıyla bayat ekmekleri “geri dönüşüm” projesiyle un yerine kullanarak, tatlı ve tuzlu çeşitli lezzetlerde buluşturdular.

Öğrencilerin bu projesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "projeler yarışması"nda mansiyon ödülü aldı.




Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, bayat ekmeği un yerine kullanıp, çeşitli lezzetlerde buluşturdukları "Ekmeğe geri dönüşüm" adlı projeleriyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın yarışmasında mansiyon ödülü aldı.
Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileri, Türkiye'de her gün ekmeklerin israf edilerek çöpe atılmasından yola çıkarak bir proje hazırladı. Bayat ekmeği un yerine kullanarak tatlı ve tuzlu çeşitli lezzetlerde buluşturan öğrenciler, krep, karnıyarık, kırmızı pancar, marmelâtlı waffle gibi ürünler ürettiler.
Öğrencilerin, "Ekmeğe geri dönüşüm" adını verdikleri proje, il genelinde yapılan yarışmada 15 proje arasında birinci olurken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2008-2009 öğretim yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Okulları arasında İstanbul'da 2 hafta önce yapılan Proje Tabanlı Beceri Yarışmasında mansiyon ödülü aldı.
12 MİLYON EKMEK İSRAF EDİLİYOR
Projeyi hazırlayan öğrencilerden Nurgül Akdağ, Türkiye'de her gün 120 milyon ekmek üretildiğini, bunun yaklaşık 12 milyonunun israf edildiğini söyledi. "Bu da demek oluyor ki; üretilen her 10 ekmekten biri bilinçsiz tüketim sebebiyle israf ediliyor" diyen Akdağ, bu fikirden hareketle ekmek israfının önüne geçebilmek için bu projeyi hazırladıklarını söyledi.