Efendimiz (s.a.v.)'e Salavat Kampanyası

Efendimiz (s.a.v.)'e Salavat Kampanyası

Daru'l Erkam Gençliğinin düzenlemiş olduğu Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in dünyaya teşriflerinin 1440. yılında 1 Trilyon 440 Milyar Salavat-ı Şerife Projesi...

''Daru'l Erkam Gençliği hayır yolunda yarışma adına her yıl düzenlemiş oldukları projelerine bu yıl bir yenisini daha ilave ediyorlar. Bu seneyi, Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in dünyaya gelişinin 1440.yılını,1 Trilyon 440 Milyar salavat-ı şerife okuyarak kutlayacaklar.

2007 yılında gönüllü üniversite gençlerinin bir araya gelerek oluşturmuş oldukları Daru'l Erkam grubu, her yıl aralıksız olarak güzel projelere imza atıyor. Geçen yıl düzenlemiş oldukları ''Kur'an-ı Kerim'in indirilişinin 1400. yılında 1400 hatim'' projesinin ardından, bu yıl da Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in dünyaya gelişinin 1440.yılını, O'na 1 Trilyon 440 Milyar salavat-ı şerife okuyarak ve okutarak geçirecekler. Bir hafta süren kutlu doğum etkinliklerini bir yıla yaymak ve Peygamber Efendimiz'i (s.a.v) daha yakından tanıyabilmek için çok kapsamlı bir proje hazırladıklarını söyleyen Daru'l Erkam Gençliği yetkilileri, bu ve benzeri manevi ağırlıklı projelere de devam edeceklerini duyurdular. Ancak asıl hedeflerinin Peygamber Efendimiz(s.a.v)'e çokça salavat-ı şerife okuyan ve O (s.a.v)'nun, şefaat edeceği kişiler listesine adlarını yazdıran ümmetinin sayısını arttırmaktır olduğunu vurguluyorlar.

Söz konusu kapsamında; her ay farklı programlar organize edilerek, katılımcılara Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hayatı hakkında seminerler verilecek. Ayrıca her ay yine Peygamber Efendimiz (s.a.v)'in hayata bakışı doğrultusunda kitapçıklar bastırılıp, başta hapishane ve üniversiteler olmak üzere çeşitli kurumlara dağıtılacak. 20 Nisan 2011 tarihinde faaliyete giren ''1 Trilyon 440 Milyar Salavat-ı Şerife'' projesini 22 Nisan 2012 tarihinde bitirmeyi hedefleyen Daru'l Erkam Grubu, Peygamber Efendimiz(s.a.v)'e naat, şiir, makale ve mektup yazma yarışmaları düzenleyerek dereceye girenlere sürpriz hediyeler verecek.

Salavat-ı Şerife okumak veya dağıtmak isteyenler www.darulerkam.org ve darulerkam1440@gmail.com adreslerine girerek Daru'l Erkam Grubu ile irtibata geçebilirler.''