Dudayev"in yadigarları yakında Estonyalı oluyor
Çeçen-İçkerya Cumhuriyetinin bağımsızlık lideri Cahar Dudayev'in eşi Alla Dudayeva ve çocuklarının bir süredir bekledikleri Estonya vatandaşlığını alabilecekleri belirtildi.
Estonya"da yayımlanan Eesti Päevaleht gazetesinin haberine göre Dudayeva, Estonya vatandaşlığı alabilmek için istenen bütün belgeleri tamamladı. Haberde, "Muhtemelen Alla Dudayeva, çocukları ve torunlarıyla beraber aralık ayının sonunda Estonya vatandaşlığına kabul edilecek" diye yazdı.
Gazete Cahar Dudayev"in SSCB'nin son zamanlarında Tartur hava birliklerini kumanda ederken Estonya 'nın bağımsızlık sürecine olumsuz yaklaşmamasının hükümetin vereceği kararda etkili olacağını belirtti.
Estonya İskan Bakan Yardımcısı Aarne Vyedla, çocukları Ovlur, Dana ve Degi"nin de temsilcisi olarak Alla Dudayeva'nın eksik olan bazı belgelerini tamamlamasını beklediklerini, daha sonra vatandaşlığa kabul için hükümete başvuracaklarını söyledi.
Estonya kanunları sadece 'özel şartlara haiz' kişilere vatandaşlık verilmesini öngörüyor. Vatandaşlık hakkı tanınan kişi sayısı da yılda 10"u geçmiyor. Genelde hükümet bu konudaki kararlarını Noel kutlamaları öncesinde alıyor.
ajanskafkas.com
