Domuz gribi aşısı belini büktü VİDEO

Domuz gribi aşısı belini büktü VİDEO

Domuz gribi aşısı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. ABD'den gelen bir haber, dikkatleri tekrar domuz gribi aşısının üzerine çekti

Domuz gribi aşısı ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Domuz gribi aşısının ciddi yan etkileri olduğu aşıya karşı çıkan uzmanlar tarafından dile getirilirken, ABD'den gelen bir haber, dikkatleri tekrar domuz gribi aşısının üzerine çekti.

İngiliz The Sun gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde, domuz gribi aşısı yaptıran Desiree Jennings, aşıyı olduktan on gün sonra, ileri doğru yürüyemez ve düzgün konuşamaz hale geldi. Doktorların milyonda bir görüldüğünü belirttikleri, nadir bir nörolojik hastalık olan distoni hastalığına yakalanan Jennings'in, domuz gribi aşısı nedeniyle bu hastalığa yakalandığı öne sürülüyor. Kimi uzmanlar da sözkonusu aşının hastalığı tetikleyebileceğini söylüyorlar.

Genç kadın, otururken veya sabit şekilde dururken ciddi acı veren kasılmalar yaşıyor ve bu kasılmalar düzgün konuşmasına, düzgün yürümesine mani oluyor. Oldukça şiddetli bir acı haliyle ileriye iki-üç metre gidebilen Jennings,garip bir şekilde koşabiliyor ve geriye doğru düzgün şekilde yürüyebiliyor.

Genç kız, otururken ya da dururken kasılmalar yaşıyor. Bu spazmlar düzgün konuşmasına ve yürümesine engel oluyor. Doktorlar, genç kadının botoks ile kasların dondurulabileceğini ancak hastalığın tümüyle tedavisinin mümkün olmadığını dile getirdiler.

Jennings'in yakalandığı hastalıktan sonra, domuz gribi aşısıyla ilgili tartışmalar daha da artarken, hastalık korkusuyla yatıp kalkan dünyada henüz kimse aşının yan etkilerinin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.

id="vxFlashPlayerSyncIMUFrame" class="vxFlashPlayerIMU">