Dolar Gaza Bastı!

Dolar Gaza Bastı!

Küresel piyasaların FED toplantısına odaklandığı haftada Dolar, önemli para birimleri karşısında değer kaybederken Türkiye'de rekor kırdı. Dolar, Euro ve Sepet Kur haftaya yeni rekor seviyelerle başladı.

Küresel piyasaların FED toplantısına odaklandığı haftada Dolar, önemli para birimleri karşısında değer kaybederken Türkiye'de rekor kırdı. Dolar, Euro ve Sepet Kur haftaya yeni rekor seviyelerle başladı.

Güne 3,0460 seviyesinde başlayan Dolar/TL 3,0645 üzerine çıkarak rekor tazeledi. Dolar/TL kurunda 3,06 seviyesinde dalgalanma devam ediyor.

TÜRK LİRASI EURO VE SEPET KUR KARŞISINDA REKOR DÜŞÜK SEVİYEDE

Sabah erken saatlerde 3,45 TL seviyelerinden alıcı bulan Euro ise 3,47 TL seviyesi üzerine çıkarak rekor tazeledi. TL, Euro karşısında 3,4767 ile rekor düşük seviyeye geriledi.

SEPET KUR 2,26 ÜZERİNDE

TL, Euro ve Dolardan oluşan Sepet karşısında 3.2618'e gerileyerek tarihinin en zayıf seviyesini gördü. Saat 10:55 itibariyle Sepet Kur 3,72 üzerine çıktı.

Cuma günü yurtiçi piyasaların kapanışında 3,0420 TL olan Dolar ile 3,4360 TL olan Euro uluslararası piyasalarda devam eden işlemlerde yükselmeye devam etmiş ve Dolar 3,05 TL üzerine, Euro ise 3,46 TL üzerine çıkmıştı. olmuştu.

Euro/Dolar paritesi 1,13 ve 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 11 seviyeleri üzerinde işlem görüyor.

1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU?

HAFTANIN SORUSU: FED NE YAPACAK?

Küresel piyasalarda gözler Amerina Merkez Bankası'nın (FED) bu hafta yapacağı para politikası kurulu (Açık Piyasa Komitesi - FOMC) toplantısında. FED'in bu toplantıda 2006 yılından bu yana ilk defa faizi artırması bekleniyor. Yaklaşık iki yıldır yoğun şekilde piyasaları meşgul eden "ilk faiz artırımı" konusunda toplantıya saatler kala piyasa uzmanları ve dahi politika yapıcılar arasında hala keskin bir fikir ayrılığı bulunduğu gözlenmekte.

BORSA İSTANBUL HAFTAYA YATAY BAŞLADI

Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST100) haftaya yüzde 0,38 primle 71.625,56 puandan başladı.

ÇİN ENDİŞESİ BÜYÜYOR

Haftasonu açıklanan verilerle dünyadaki en büyük ikinci ekonomideki yavaşlamanın derinleştiğine dair endişelerin artmasıyla Çin hisse senetleri gerileyerek gösterge endeksi 3 haftanın en düşük seviyesine düşürdü. Şangay Bileşik Endeksi, teknoloji ve tüketici şirketlerinin başı çektiği düşüşle yüzde 3 üzerinde gerilerken, borsanın hacmi haftanın ilk işlem günüde 30 günlük ortalamasının yüzde 16 altına düştü.

Habertürk