Diyarbakır"daki mitingte atılan o slogan!

Dün Diyarbakır"daydım... Bir grup gazeteciyle birlikte, Başbakan sayın Tayyip Erdoğan"ın "Diyarbakır mitingi"ni izledik... Ama bu yazıyı "erken yazmak" zorundaydım... Dolayısıyla, ne "mitingten izlenimler" ve ne de "Diyarbakır"dan notlar" bulacaksınız... Allah nasip ederse, yarınki yazımda hem "notlar" aktaracağım, hem de "Erdoğan"ın sorularımıza verdiği cevaplar"dan kesitler sunacağım...


Evet, dün bir grup gazeteci ile birlikte Diyarbakır"daydım... "Bu ülkeye kim bir çivi çakacaksa, ben onun emrindeyim... Eğer çivi çakacak bir yer bulamazsa, gelsin, benim kafama çaksın!.. Yeter ki, bu ülkeye bir çivi çakılsın" diyen AK Parti Diyarbakır Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu"nun memleketi Diyarbakır"da... Kutbettin Arzu, daha önce de ifade ettiğim gibi; daha önce Diyarbakır Sanayi Odası Başkanı idi... Sonra, AK Parti Diyarbakır Milletvekili oldu... Şimdi de, AK Parti"nin Diyarbakır Belediye Başkan Adayı...
Kendisini "Diyarbakır"a adamış" bir adam... Öyle umuyorum ki, eğer "Belediye Başkanı" seçilirse, mevcut belediye başkanı Osman Baydemir gibi "ayrımcılık" yapmayacak... Tam aksine, "insanları kaynaştırıcı" bir rol üstlenecek!..
Zaten öyle olmasaydı, 22 Temmuz seçimlerinde ne "kendisi" seçilebilirdi, ne de diğer 5 arkadaşı... "DTP"nin 4 milletvekili" çıkardığı Diyarbakır"da, "AK Parti 6 milletvekilliği" kazandıysa, bunda Kutbettin Arzu ve arkadaşlarının "kucaklayıcı" tavırlarının büyük payı olsa gerek!..
BATILILARA DA BÖYLE DAVRANIR MIYDI?
Malûm, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti"nin Diyarbakır"daki oy oranı yüzde 41.2 civarında, DTP"nin oy oranı da yüzde 47.5"ti!..
Aradaki fark, yüzde 6 civarında!..
Oysa, aynı fark, Mart 2004 mahalli seçimlerinde "yüzde 20" idi... Yani "SHP destekli DEHAP"ın oyu yüzde 57 civarında, AK Parti"nin oyu ise yüzde 37 civarındaydı!..
Dediğim gibi;
22 Temmuz genel seçimlerinde bu fark "tersine" döndü... AK Parti"nin oyları artarken, DTP"nin oyları düştü!..
Bana öyle geliyor ki;
DTP"nin oy oranı, 29 Mart"taki yerel seçimlerde daha da düşecek ve belki de Kutbettin Arzu, başkan seçilecek!..
Kimbilir, Osman Baydemir"in "agresifliği" bu yüzdendir!.. Çünkü Osman Baydemir, önceki gün demiş ki; "Başbakan, Diyarbakır"a genel başkan sıfatıyla geleceği için, benim protokolde yer almama gerek yok."
Merak ediyorum;
Diyarbakır"a, "AK Parti Genel Başkanı" değil de, AB ülkelerinden birinin genel başkanı gelseydi, Bay Osman Baydemir yine de aynı tavrı gösterir miydi?..
Adım gibi eminim ki;
Onları, daha "havaalanı"nda karşılar, yoluna "kırmızı halı"lar serdirir ve belki de "önünde kırk takla" atardı!..
Daha önce yaptığı gibi!..
"Elin gâvuru"na böylesine iltifatlar eden Bay Osman Baydemir"in, bu ülkenin çocuklarından köşe-bucak kaçmasını, acep neye yormalı?!?
BAYDEMİR, KARAYALÇIN"IN ARMAĞANI!
Osman Baydemir deyince, aklıma hep Murat Karayalçın geliyor... Karayalçın malûm; şu anda "CHP"nin Ankara Belediye Başkan Adayı"dır!..
Ama, aynı Karayalçın;
2004 Mart"ındaki yerel seçimlerinde, SHP Genel Başkanı olarak DEHAP ile birlikte "ittifak" yapmış, Osman Baydemir de "SHP-DEHAP ittifakı"nın da içinde yer aldığı "Demokratik Güç Birliği"nin adayı olarak seçime girmiş ve Belediye Başkanı seçilmişti!..
İşte o zamanlar;
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine "ittifak" çağrısı yapan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın"a fena halde kızmış ve "Adayların İmralı"dan belirlendiği bir ittifakta yer almam" demişti!..
Baykal"ın sözlerinin "halk dili"ndeki ifadesi şöyleydi: "Davul benim boynumda olacak, ama tokmak Apo"nun elinde olacak!.. Ben, bu oyunda yokum!"
Enteresandır... 2004 yılında bunları söyleyen Bay Baykal, şimdi aynı Karayalçın"ı Ankara"dan aday gösteriyor!..
Bu, ne yaman çelişkidir!..
Ya, Murat Karayalçın"a ne demeli?..
Karayalçın, dün benim de bulunduğum Diyarbakır"daki miting meydanında, 2004"lerde DEHAP"lı kalabalığa şöyle diyordu: "Bu sloganları Ankara"ya taşıyacağım!"
Peki, Karayalçın"ın "Ankara"ya taşıyacağı sloganlar" nelerdi?..
"İmralı"da tecrite son!
Apo"ya özgürlük!"
Evet, evet; Karayalçın"ın Ankara"ya taşıyacağı sloganlardan ikisi buydu;
"İmralı"da tecrite son!..
Apo"ya özgürlük!"
5 yıl sonra bugün, Karayalçın eğer belediye başkanı seçilirse, "o sloganları" Ankara"ya taşımaya kalkacak mıdır, kalkmayacak mıdır, bilmiyorum!..
Bildiğim tek şey;
Miting meydanında, kendisine "APO posterleri" ile destek veren dünün DEHAP"lısı, bugünün DTP"li kitlesi, "vaadlerini tutması" için herhalde kendisini sıkıştıracaktır!..
Bildiğim ikinci şey de;
Başbakan"a bile "saygısızlık" yapan Osman Baydemir, "Diyarbakır"a Karayalçın"ın armağanı"dır!..
Bakalım, 4 yıl sonra yeniden gittiğim Diyarbakır nasıl?.. Neler yapılmış, neler değişmiş?..
İnşallah, bunları da yarın yazacağım...

Bu yazı toplam 1697 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar