Disiplin cezası alan sağlıkçıkların durumu

Disiplin cezası alan sağlıkçıkların durumu

Danıştay, disiplin cezası alan sağlık görevlilerine belli bir süre ek ödeme yapılmaması ya da ek ödemelerinden kesinti yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurdu.

Danıştay, disiplin cezası alan sağlık görevlilerine belli bir süre ek ödeme yapılmaması ya da ek ödemelerinden kesinti yapılmasına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurdu
Türk Sağlık-Sen'in, Sağlık Bakanlığına bağlı personele ödenecek döner sermaye gelirlerini düzenleyen yönetmeliğin serbest meslek katsayısı, performans puanı hesaplaması, kadro-unvan katsayıları, vekaleten atamalar ve ikinci görevle görevlendirmeler ile disiplin cezası verilmesi halinde ek ödeme yapılmaması veya kesinti yapılmasına ilişkin hükümlerinin yanı sıra, Bakanlığın aynı konularda düzenlemeler içeren genelgesinin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada, Danıştay 11. Daire, yürütmenin durdurulması istemini reddetti.

Bunun üzerine sendika karara itiraz etti.

Sendikanın itirazını sonuçlandıran Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, disiplin cezası alanlara belli bir süre döner sermaye ödenmemesi ya da ek ödemeden kesinti yapılmasına ilişkin hükmün yürütmesini durdururken, diğer düzenlemelere ilişkin istemi reddetti.