Direnişin Ne Kadar Füzesi Var ?

Direnişin Ne Kadar Füzesi Var ?

Bir İsrail tahmini, İslami Cihad'ın 6.000 füzeye sahip olduğunu ortaya koyuyor

İsrailli bir güvenlik yetkilisi, Filistin İslami Cihad hareketinin sahip olduğu roket sayısını 6.000 olarak tahmin ederken, hareket aynı zamanda işgalle aylarca çatışmaya hazır olduğunu duyurdu.

Tahminler, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi'nin sözlerinden geldi ve İbrani medyasına göre, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın İslami Cihad muadilinin sahip olduğu füze sayısının 4 katı kadar füzeye sahip olduğunu ekledi.

Hanegbi, İsrail'in şu anda Salı günü başlayan son sınır ötesi çatışmayı sona erdirecek bir ateşkese varmaktan çok Gazze'de silahlı kişileri vurmaya odaklandığını da sözlerine ekledi.

İslami Cihat Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları ise Cumartesi günü Filistin direnişinin aylarca sürecek bir çatışmaya hazırlandığını ve nefes nefese kaldığını doğruladı.

Tugaylar'ın internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Devam eden suikastlar, apartman ve güvenli evlerin bombalanması karşısında, Filistin direnişi işgal altındaki şehirlere yönelik füze bombardımanına devam edecektir dedi

Direniş kendini aylarca sürecek bir çatışmaya hazırladı ve bizim uzun bir ruhumuz ve büyük bir sadık halk kuluçka merkezimiz var (ve yanlış yapanlar hangi yöne döneceklerini bilecekler).

Cumartesi sabahı erken saatlerde Filistinli direnişciler , İsrail uçaklarının dün gece Şeridi'ndeki İslami Cihat hedeflerini bombalamasının ardından, çatışmaların beşinci gününde şiddetin Batı Şeria'ya sıçramasının ardından Gazze'den İsrail'e roketler fırlattı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in çatışmaların çıktığı Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinin eteklerine düzenlediği baskında iki Filistinlinin öldürüldüğünü söyledi.

Salı sabahından bu yana İsrail işgal uçaklarının Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 6'sı çocuk 3'ü kadın 33 Filistinli ile Kudüs Tugayları'nın 6 lideri şehid oldu , 147 kişi yaralandı.

Çarşamba günü Filistinli gruplar, Tel Aviv'e ve ülkenin merkezindeki birkaç şehre ulaşan füze yağmurlarıyla saldırganlığa yanıt vermeye başladı.