Direniş, Bin Selman'ın Evini Hedef Aldı

Direniş, Bin Selman'ın Evini Hedef Aldı

Yerel kaynaklar, Suudi Veliaht Prens MSB'nin konutuna hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

Yemen ordu güçleri ve halk komiteleri geçtiğimiz günlerde Suudi Veliaht Prensi bin Selman'ın Neom kentindeki ikametgahını hedef aldılar.

Habere göre Yemen kuvvetlerinin saldırısı, bin Selman'ın ikametgahı yakınında yeni Patriot sisteminin kurulmasından sonra gerçekleşti.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Veliaht Prens bin Selman, düzenlediği basın toplantısıyla Suudi Arabistan'ın güneyindeki Neom kentinde inşa edilecek 'Oxagon' adı verilen dünyanın en büyük yüzen sanayi kompleksi projesini duyurdu.

Veliaht bin Selman, basın toplantısında Oxagon'un, Suudi Arabistan'ın bölgesel ticaretinin yanı sıra bölgedeki küresel ticaret akışına da destek olacağını belirtti.

Bin Selman, 2017 yılında Kızıldeniz sahilinde Ürdün ve Mısır sınırlarına kadar uzanan 500 milyar dolarlık bir yatırımla 'Neom Projesi' adı altında dev bir sanayi kenti inşa edileceğini duyurmuştu.

Yemen ordusunun ve halk komitelerinin saldırısı, bin Selman'ın yeni ve gelişmiş Neom kentindeki saraylarında bile güvende olmadığını gösteriyor. (Ajanslar)