Direniş Alimleri Birliği Beyrut 'da Toplanıyor

Direniş Alimleri Birliği Beyrut 'da Toplanıyor

Direniş Alimleri Birliği Başkanı, 'Dünya Direniş Alimleri Birliği İkinci Toplantısı'nın bu hafta dünyanın dört bir noktasından din adamları ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenleneceğini bildirdi.

 
Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud düzenlediği basın toplantısında Direniş Alimleri Toplantısı'nın ikincisinin Beyrut'ta bu hafta çarşamba ve perşembe günleri 80 ülkeden şahsiyetler ve alimlerin katılımıyla, 'Hakkın Vaadi- Balfour Bildirgesi ve İlahi Vaat Arasında Filistin' başlığıyla düzenleneceğini açıkladı.
Direniş Alimleri Birliği Başkanı ayrıca, Beyrut toplantısının Filistin'in özgürleşmesi yolunda dönüm noktası olacağını belirtti.
Şeyh Hamud; Direniş Alimleri Toplantısı'nda 200'ü aşkın din adamı ve alimin katılacağını sözlerine ekledi.
İslam ümmetinin günümüzdeki şaşkınlık ve geri kalmışlığına dikkat çeken Şeyh Hamud, 'bunun bazı işaretlerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için verilen yoğun çabalar, batı kültürüne yönelme, İslam ile hiç alakası olmayan etnikçilik ve mezhepçilik' olduğunu kaydetti.
Yüz yıl önce başlayan geri kalmışlık, yenilmişlik ve komplolarla uğraşanlara hitap eden Direniş Alimleri Birliği Başkanı, 'tekfirciler ve teröristlerin İslam aleyhindeki komploları aleyhinde zafer elde edildiğini' vurguladı.
Direniş Alimleri Birliği Başkanı ayrıca; Balfour bildirgesinin İngiltere tarafından yayınlandığı ve İslam dünyasının parçalanmasında büyük etkisi olduğunu kaydetti.
 
 
Kaynak : Tesnim