Dera'da anlaşma sağlandı!

Dera'da anlaşma sağlandı!

Suriye'nin Dera kentindeki muhalifler, dün akşam Dera el-Beled sakinlerini temsil eden Merkez Müzakere Komitesi, Ruslar ve rejime bağlı Güvenlik Komitesi arasında anlaşma sağlandığını bildirdi.

Nebe haber sitesi, taraflar arasındaki görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan bir kaynağa dayandırdığı haberinde, yeni anlaşmanın, daha kapsamlı uzlaşmaların yapılması, hafif silahların teslim edilmesi, askeri noktaların kurulması, meskun mahallelerdeki evlerde Rusya’nın gözetiminde aramaların yapılması ve rejimin kontrol ettiği bölgelerdeki askeri takviyelerin çekilmesi şartlarını içerdiğini belirtti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) konuşan kaynaklar, Dera’daki Merkez Müzakere Komitesi’nin Rus muhataplarıyla görüşmesinde, Rusya’nın daha önce sunduğu tüm talepleri kabul ettiğini bildirdiğini söyledi. Zira bu talepler arasında Dera’da rejimin kontrol ettiği bölgelerdeki askeri takviyelerin çekilmesi, silahların teslim alınması, isteyen kişilerle uzlaşma yapılması istemeyenlerin de kentten ayrılması ve Dera el-Beled içerisinde rejim güçlerine ait kontrol ve güvenlik noktalarının kurulması bulunuyordu.

Gözlemevi’nin kaynakları, yeni uzlaşmayı reddeden yüzlerce kişinin önümüzdeki saatlerde Suriye’nin kuzeyine göç etmek için hazırlık yaptığını ve bu kişileri taşıyacak otobüslerin Dera’da hazır bulunduğunu doğruladı