Demir Kubbe Sistemi Fiyaskosu

Demir Kubbe Sistemi Fiyaskosu

Haaretz: "Demir Kubbe", Lübnan sınırındaki bir İsrail insansız hava aracına müdahale etmeden yanlışlıkla iki füze fırlattı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Perşembe sabahı, İsrail hava savunması unsurları, Lübnan'dan gelen bir insansız hava aracı şüphesi nedeniyle Yukarı Celile'deki Demir Kubbe sistemini harekete geçirdi.

Ve Yedioth Ahronoth gazetesi, Demir Kubbe'nin bir İsrail insansız hava aracına müdahale etmeden yanlışlıkla iki füze ateşlediğini bildirdi.

İsrail ordusu, Demir Kubbe'nin bir yanlış teşhis nedeniyle devreye girdiğini açıklamış ve Yukarı Celile'nin atmosferinde insansız hava aracı veya herhangi bir yabancı cisim bulunmadığını iddia etmişti.

Geçen Salı ordu, Hizbullah. Yürüyüşün sınırı geçerek ülkenin kuzeyindeki Malikiyah bölgesinde bastırıldığı iddia edildi.

İsrail medyasına göre, bu sabah Yukarı Celile'deki kasabalarda sirenler çalarken, birçok vatandaş sirenler çaldıktan sonra patlamalar duyduğunu bildirirken, İsrail medyasına göre Demir Kubbe sistemi füzeleri durdurmak için devreye girdi.

İsrail ordusu da kısa bir açıklamada, Yukarı Celile'deki ve Lübnan ile sınır bölgelerindeki birçok kasabada sirenlerin çaldığını duyurdu.

İsrail ordusu, uyarı sirenlerinin devreye girmesinin, "hava savunma savaşçılarının, Yukarı Celile'de uyarıların etkinleştirilmesine neden olan müdahale füzeleri ateşledikleri için askerler tarafından yapılan bir teşhis hatası sonucu geldiğini açıkladı.