Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Davos’ta kim kimdir?

Aslında Schwab’ı anlamadan Davos’u anlamak mümkün değil. Adam 1980 darbesinden sonra elini Türkiye’den hiç çekmedi. Onun adı Zapsu ile birlikte anıldı hep.

Ve hep Davos’a katılanlar Türkiye’de gündem oldu. Angela Merkel, Aralık 2021’de emekli olana kadar en şiddetli COVID kilitlenmelerinden birine liderlik etti. 1993’den emekli olana kadar hep sisteme sadakatla hizmet etti..

Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn aynı okuldan.. Almanya’da karantina fikri onundu.. Ve o eskiden beri ilaç lobisinin adamıydı.. 2009’dan 2011’e kadar Almanya Sağlık Bakanı olan Philipp Rösler ise, 2014 yılında Schwab tarafından WEF Genel Müdürü olarak atandı.

Tabii Almanya aynı zamanda İngiltere, Fransa, ABD, Vatikan ve İsrail demekti.

Hüseyin Vodinalı geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili makalesinde birçok isimle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Sermaye, siyaset, bürokrasi, Akademi, STK ve Media bunlarla dolu. Vodinalı’ya göre “Dünyayı artık Masonlar ve İlluminaticiler değil, işte bu para babaları yönetiyor.”

Ocak 2022’de kurulan Olaf Scholz’un liderliğindeki koalisyon Davos mezunlarıyla dolu. Almanya’nın yeni Dışişleri Bakanı Yeşil maskeli lider Annalena Baerbock da öyle. O da bir küreselci ve hızlı bir “Atlantikçi”. Bu kişi, WEF Yönetiminden Al Gore’un yakın arkadaşı Jennifer Morgan’ı Greenpeace’in başına seçen. Eski Alman Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir 2002’den beri WEF üyesi. Yeni kabinede Tarım ve Beslenme Bakanı oldu.

Fransa’da Emmanuel Macron 2016’da WEF Küresel Liderler programına katıldıktan bir yıl sonra, 2017’de partisiz ve gizemli bir şekilde Fransa Cumhurbaşkanı olmuş.. Eski bir Goldman Sachs yöneticisi de olan Macron, ilk iş olarak, iç pasaportlar ve zorunlu aşılar da dahil olmak üzere, dünyadaki en katı COVID önlemlerinden bazılarını uygulanmasında önemli bir rolü var.

Davos tiyatrosunda yok yok. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis 2003’de akredite olmuş.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo 2015’de. Finlandiya Başbakanı Sanna Marin 2020’de katılmış bu kervana. Birleşik Krallık’ta eski İşçi Başbakanı Gordon Brown 1993’den beri sistem içi. Nisan 2021’de DSÖ tarafından “yoksul ülkelerde” COVID aşısı için 60 milyar dolarlık bir programı teşvik etmek üzere seçilmiş.

Brown, Eylül 2021’de DSÖ Küresel Sağlık finansmanı elçisi olmuş. Kanada’da Justin Trudeau’nun hükümeti de Davos ajanlarıyla dolu. Schwab, 2016’da Trudeau’yu şu sözlerle tanıtmıştı: “Dördüncü Sanayi Devrimi’nden çıkacak dünyayı daha fazla temsil edebilecek birini hayal edemiyorum.”

Trudeau’nun başbakan yardımcısı ve Maliye Bakanı Chrystia Freeland, Dışişleri Bakanı Mélanie Joly ve Aile Bakanı Karina Gould bu projenin aktif elemanları arasında .

Beyaz Saray Coronavirüs Koordinatörü Jeffrey Zients 2003’den beri, Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg 2019’dan beri. Ülkenin en büyük dış yardım kuruluşu olan, CIA’nın yurtdışındaki faaliyetlerine ilişkili, USAID’in başı Samantha Power 2003’den beri projenin aktif üyesi. Çocuklar dahil herkesin aşılanması için kampanya yürüten Harvard profesörü Rebecca Weintraub 2014’den beri sistem içi, Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı Ulusal Aşı Danışma Komitesi’nin danışmanıdır. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom 2005’den beri ile Colorado Valisi Jared Polis 2013’den beri aktif. Avustralya’da Sağlık Bakanı Greg Hunt, 2001’de WEF Strateji Direktörü ve 2003’te WEF Küresel Lideriydi. Hunt şimdi hükümetin katı CoVID-19 politikalarını kontrol ediyor. Yeni Zelanda’da, Başbakan Jacinda Ardern 2014’den beri aktif üye.

Eylül 2019’da New York’ta Bill Gates ile Gates Vakfı’nın ünlü ve şaibeli ‘Event 201’ forumuna katılanlardan. Bizim Ali Babacan da 2005’de Davos Genç Küresel Liderler kervanına katılmış. Türkiye’den Koç Holding Bilgi Teknolojisi Grubu Başkanı Ali Koç, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Yalçındağ da sistem içi.

DAVOS UYUMLU STK’LAR’a gelince; 2007’de Rajiv Shah başkanı olduğu Rockefeller Vakfı da Büyük Sıfırlamacı, yani Great Reset’çi ve tabii Covid 19’cu.. Rockefeller Vakfı’nın başkanı olarak Shah, WEF Gündem Katılımcısı. ABD politik düşünce kuruluşu olan New York Dış İlişkiler Konseyi (CFR) , bu senaryoya derinden bağlıymış. Thomas Bollyky (WEF 2013) CFR Küresel Sağlık Programı Direktörüdür ve eski bir Gates Vakfı ve DSÖ danışmanıdır. Bollyky 2013’den beri aktif. Pandemi Hazırlığını İyileştirme: CoVID-19’dan Dersleri (2020) başlıklı CFR Görev Gücü’nü yönetti.

Jeremy Howard CoVID-19’un başlangıcında zorunlu maske için dünya çapında bir kampanya düzenleyen bir Avustralyalı. Mustafa Mokass 2015’li, Schwab’ın 4. Sanayi Devrimi gündemi için bir “aşı pasaport sistemi” geliştiren kişi.

Hani şu bizdeki HES kodu üzerinden yapılmaya çalışılan iş ile ilgili sistem. Şu ünlü George Soros da Davos’un paydaşlarından. Oğlu Alexander Soros, Açık Toplum Vakıfları Başkan Yardımcısı ve Dünya Ekonomik Forumu’nun 2018’deki Genç Küresel Liderlerinden biridir. Soros 1980’lerden bu yana Renkli Devrimlerin finansörü.

1991’deki Sovyetler Birliği’ndeki Glasnot ve Prestroika’dan 2011’deki Arap Baharı’na ve 2014’deki Ukrayna’ya kadar her yerde çöken rejimlerle olan ilişkisi ile tanınıyor. Son dönemde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le ilgileniyor. STK deyince daha birçok STK var, fon sağlayan, doğrudan ve dolaylı ilişki içinde oldukları, Demokrasi, İnsan Hakları, Çevre, özgürlükler, Checking ve Monitoring, Bilgi toplumu, düşünce akımları ve kulüpleri, kamuoyu araştırma şirketleri, Kadın ve marjinal grublarla ilgili faaliyetleri gerçekleştiren kuruluşlarla yakından ilgililer. KÜRESEL MEDYA’ya gelince, BM, AB, NATO hepsi sistemle bir şekilde ilgili. CNN’den, Sosyal Media ağları, arama motorları hemen hepsi kontrollerinde.

Dr. Sanjay Gupta, CNN’in baş tıbbi muhabiri 2010’dan beri sistem içi. CoVID-19 derin olayındaki resmi anlatıyı teşvik eden kilit bir rol oynadı. Dr. Leana Sheryle Wen 2018’den beri sistem içi, The Washington Post’ta köşe yazarı ve CNN tıbbi analistidir. Eski bir CIA stajyeri olan Anderson Cooper 2008’den beri sistem içi, etkili bir CNN sunucusudur. Jeffrey Dean Zeleny 2013’den beri sistem içi CNN için Ulusal Haberler Baş Muhabiridir.

CIA destekli Facebook’un (META’nın) sahibi Mark Zuckerberg 2009’den beri sistem içi ve 2012’den beri sistem içi olan Martha Lane, Fox Twitter yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Birleşik Krallık Ulusal Güvenlik Stratejisi Ortak Komitesi ve Lordlar Kamarası CoVID-19 Komitesi üyesi.

Larry Page 2005’den beri sistem içi, Google’ın milyarder bir kurucu ortağıdır.

Time ve Salesforce bulut bilişiminin milyarder sahibi Marc Benioff WEF Mütevelli Heyetinden, Bill Gates ile de bağlantılı.

Davud Azami 2011’den beri, BBC World Service’de multimedya editörü.

Jimmy Wales 2007’den beri sistem içi aktif. Wikipedia’nın kurucusu. Lynn Forester de Rothschild 1995’den beri aktif.

The Economist’in sahibi. Rotschild’lerden daha birçok kişi bu çatı altında faaliyet gösteriyor.

Barclays Bank, Bill&Melinda Gates Found., Deutsche Bank AG, General Motors Company, The Goldman Sachs Group Inc., Google Inc., HSBC Holdings Plc, McKinsey & Company ve UBS de bunların ana sponsorlarından.

Bugünlük de bu kadar.

Selâm ve dua ile.

Bu yazı toplam 646 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar