Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Çığırtkanlarımızı Cephe Gerisine Çekelim

Çünkü çığırtkanlar toplumda onulmaz yaralar açarlar, kangrene çevirirler, gerginlikleri tırmandırırlar.

Cephe ve cephe gerisi savaşa ait kavramlar kullanmakla hata ettiğimin farkındayım. Yaşadığımız ülkede toplum kesimleri birbirleriyle savaş halindeymiş gibi görmek ve göstermek iyi bir şey değil ama maalesef ortada böyle bir gerçeğin olduğu da inkâr edilemez.

Böylesine keskin bir cepheleşmeyi ve gerginliği biz başlatmadık fakat tamamen ortadan kaldıramasak bile az çok törpüleyebileceğimize inanıyorum.

Bu konuda yapabileceklerimizin başında da kendi cephemizin çığırtkanlarını birazcık olsun cephe gerisine çekmek, başka noktalarda istihdam etmek gelmektedir.

Önce şunu itiraf edelim, ister şahinlerinden ister güvercinlerinden olalım, hepimiz söz konusu cephelerden birinin içindeyiz. Böyle olunca çığırtkanları cephe gerisine çekme işini karşı cephe içinde yapamayacağımıza göre, karşı cephenin kavga kızıştırıcılarını bulundukları yerden uzaklaştıramayacağımıza göre, bizim sözümüzün ancak bize geçeceğine göre, bizden başlamalıyız.

Önce şunu bilelim ki çığırtkanlarımızın çıkardıkları çıngar o an için hoşumuza gitse ve duygularımızı tatmin etse bile, her şeyden önce toplumsal köprüleri yıkmakta, iletişim kesilmektedir. Zaten çığırtkanların en bariz özellikleri yalancılık olmasa da abartıdır. Soruyorum size; hanginiz karşınızdakinin abartılı bir ithamını kabullenebilir?

Sonra, karşı cephenin sınırlarını abartılı bir şekilde genişletmek, düşman ilan ettiklerinizin sayısını böylesine çoğaltmak kimin yararınadır?

Bir arkadaşa sormuştum; Eğer söylediğiniz gibi karşınızdakilerin hepsi vatan haini ise, sizden olmayanların, sizi sevmeyenlerin hepsi düşmansa, dış güçlerin ajanı ise bu durumda işiniz çok çok zor değil mi?

Başta siyasiler olmak üzere cemaatlere, camialara, vakıf, dernek ve her türlü yapılara söylüyorum bunları; eğer cephelerinizin ön saflarında sövücüler, çığırtkanlar yer alıyorsa bu hiç bir zaman hayra alamet değildir. Lütfen onları geri plana çekin.

“Toplum bundan anlıyor, taraftarlarımızı bu şekilde tutuyoruz, işler böyle yürüyor..” diyorsanız iyi biliniz ki bu ülkede söz konusu çığırtkanlıklardan nefret eden, bunalan, kirli söylemlerden uzak kalmaya çalışan, huzurdan, sükûnetten, akli selimden yana olan ciddi bir kesim de vardır.

Bu yazı toplam 466 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar