Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

CHP, liderini değil tabanını değiştirmelidir!

Zannediyorlar ki lider değiştiğinde mesele tamam, ilk seçimde hemen iktidara gelecekler, şimdi bunu yapmaya çalışıyorlar.

Elbette liderlerin etkisi inkâr edilemez, bir partinin seçim kazanmasında önemli paya sahiptirler, şimdi CHP bu düşünceyle harekete geçmiş durumda.

Fakat bir şeyi ısrarla görmek istemiyorlar ve işin kolayına kaçıyorlar;

Değişmesi gereken lider değil tabandır taban, CHP tabanı değişmelidir. Problem olan CHP tabanıdır, dinozor CHP’lilerdir.

Çünkü bu millet İslam’a ve Müslümanlara burnundan soluyan bu CHP’lilere asla iktidar vermeyecektir, müebbet bir şekilde muhalefete mahkûm etmiştir.

CHP’yi iktidardan mahrum eden tepesindeki lideri değil, otobüslerde metro istasyonlarında tesettürlülere, dindarlara hırlayanlardır.

CHP’yi bir türlü iktidara getirmeyen bugünkü lideri değil, “Ah nerede o Atatürk Türkiye’si” diye darağaçlarının, idam sehpalarının özlemini dile getiren dinozor Kemalistlerdir.

CHP’yi iktidardan mahrum eden Kemal Kılıçdaroğlu değil, üniversitelerde, kamu kurumlarında tesettürlü bayanları, sakallı erkekleri görünce kırmızı görmüş boğa gibi kendinden geçen CHP tabanıdır.

Kısacası dindarları bu ülkeden sürmenin hayaliyle yaşayan ve bunu açıkça dile getiren bu taban var olduğu müddetçe bu millet göstermelik değişimlerle CHP’yi asla iktidara getirmeyecektir.

Bu durumda ne yapmalıdır CHP?

Tabanını değiştirmekten başka yapabileceği bir şey yok.

Peki, bu nasıl olacak? Biz bilemeyiz, ne yapıp edip değiştirecek.
Baktı olmadı, oturup bu tabanın dünyadan göçüp gitmesini bekleyecek.

Bir başka yol daha var, kendisini feshedecek, ismini değiştirecek ama özellikle milletin yüreğine saplanmaya konumlanmış kızıl okları kaldırıp atacak.

Unutmayınız bu millet hiçbir zaman CHP’ye kendi iradesiyle iktidar vermemiştir. İktidara en yakın dönemi Ecevit döneminde olmuş, birincisinde CHP’nin altı okunu hiç öne çıkarmamış, Kemalist ideolojisini hiç dile getirmemiş, ikincisinde ise zaten CHP adına değil SDP olarak çıkmıştır.

CHP lider değiştirmek için hiç boşuna zahmet çekmesin, hiçbir şey yapamayacaktır.

AK Parti ne kadar yıpranırsa yıpransın alternatifi yine AK Parti olacaktır, AK Parti içinden veya çevresinden çıkacaktır.

Cumanız mübarek olsun, hayırlara vesile olsun.

Bu yazı toplam 330 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar