ÇEV"den kaçak eğitim

ÇEV"den kaçak eğitim

Kaçak(!) Kur’an kursları işletildiği sakızını ağzından düşürmeyen Çağdaş Eğitim Vakfı’nın hiç bir yerden izin alma gereği duymadan kaçak eğitim merkezi işlettiği tespit edildi.

Son Ergenekon operasyonu kapsamında merkez ve şubelerinde aramalar yapılan ve başkanı Gülseven Yaşer'in gözaltına alınmamak için yurtdışına kaçtığı saptanan Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV)'nın İstanbul Sarıyer'de kaçak eğitim merkezi işlettiği müfettişlerce tespit edildi. Vakfın, Sarıyer İlçesi Tuncay Artun Caddesi Selvi Sokak No: 6 Raşitpaşa-Emirgan adresinde Eğitim (Etüt) Evi açtığı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne herhangi bir bildirimde bulunulmadığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alınmadığı tespit edildi.

ÇEV'DE KAÇAK YAPILAŞMA!

Vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişlerinin yaptığı denetimde, etüt evinin faaliyetleri, eğitim müfredatı, katılanların yaş grupları, eğitim programı ve gerekli bilgiler istendiğinde, herhangi bir faaliyet raporu ve gerekli belgeler ibraz edilmedi. Orta öğrenim çağında 54 kişinin isimlerinin bulunulduğu ve semtte ikamet eden öğrencilerin derslerine yönelik etüt verildiği iddia edilen bir liste ibraz edildiği kaydedildi.

ZENGİN ÇOCUKLARINA YÖNELMİŞLER!

Müfettişler raporlarında, "Söz konusu etüt evine devam eden öğrencilerin velilerinin haberinin olup olmadığının tespit edilmediği, etüt adresinin bulunduğu Sarıyer ilçesi Emirgan semtinde gelir seviyesi yüksek olan şahısların oturduğu, çocuklarını istediği dershaneye gönderebilecek ve özel hocalar dahi tutabilecek imkânlarının bulunmasına rağmen buralarda ne amaçlı bir eğitim verildiği belli olmayan etüt evinin faaliyetlerinin ilgili kurumlarca takip edilmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir" satılarına yer verdi.

MAL SAHİBİ OSMAN YILMAZ: "KAÇ AYDIR KİRAMI VERMİYORLAR"

Vakit muhabirlerinin söz konusu adreste yaptıkları incelemede ise, 'Etüt Evi' olarak gösterilen yerde ÇEV'in bir tabelesinın olduğu, burada sınıf benzeri odacıklar oluşturulduğu ve bir odada tahta ve masaların yer aldığı görüldü. Mahalleli söz konusu merkeze öğrencilerin gelip gittiğini ve merkezin yıllardan beri açık olduğunu anlattılar.

Dükkanını ÇEV'e kiralayan mal sahibi Osman Yılmaz ise, "Kaç aydır kiramı vermiyorlar. Defalarca söylememize rağmen kira borçlarını ödemediler. Ben de şimdi onları çıkartıyorum. Dükkanımı başka birisine kiraya vereceğim" dedi. Fotoğrafta arkadaşımız Üsame Karakış, kaçak eğitim merkezinin önünde.

Vakit