Cenin'e Yapılan Saldırının Ardından Filistin Direnişinin Yanıtı Bekleniyor

Cenin'e Yapılan Saldırının Ardından Filistin Direnişinin Yanıtı Bekleniyor

İsrail medyası, İsrail polisinin dün Cenin'e düzenlenen saldırının ardından misilleme korkusuyla Batı Şeria'daki teyakkuz durumunu ikiye katlama emri verdiğini bildirdi.

İsrail medyası, İsrail güvenlik ve askeri teşkilatının, dün Cenin'de düzenlenen ve Havvara operasyonunun faili de dahil olmak üzere 6 Filistinlinin ölümüne yol açan İsrail Özel Kuvvetleri operasyonunun (Yamam) ardından Direniş güçlerinin "misilleme operasyonlarına" hazırlandığını bildirdi .

İşgal güçleri, Hawara operasyonunun faili olan ve Kassam Tugayları tarafından çağrılan Abdel Fattah Khrusheh'in de dahil olduğu iki oğlu da dahil olmak üzere tutuklamalar gerçekleştirdi ve silahlı saldırı operasyonunda yer aldıklarını iddia etti.

İsrail medyasına göre, İsrail polisi dün gece "Kudüs'te ve dikiş hattı ve karma şehirlerde uyanıklık durumunu ve belirgin varlığı artırma emri" yayınladı.

İslami Cihad ve Hamas da dahil olmak üzere Filistinli gruplar , İsrail'in bir evin kuşatıldığı ve sakinlerinin hedef alındığı saldırının ardından intikam almakla tehdit etmişti.

Buna karşılık Al-Mayadeen'in Batı Şeria'daki muhabiri , bugün Batı Şeria bölgelerinde genel grev ve yas hüküm sürdüğünü belirtti . İşgalin alarm durumuna geçmesinin ardından Batı Şeria'da bir öfke hakim" dedi.

Filistinli kaynaklar, özel bir İsrail gücünün kamuflajlı bir kamyonla Cenin dış mahallelerine sızdığını, askeri araçların ise şehit Amjad Al-Azmi'nin ailesine ait bir evi kuşatmak için Jalama kontrol noktasından kampa doğru çıktığını söyledi.

İsrail işgal medyası, işgal Apaçi helikopterlerinin Cenin hava sahasında gezindiği sırada, işgal altındaki Filistin'in Cenin şehrinde bir operasyon sırasında iki İsrail işgal insansız hava aracının düştüğünü bildirdi .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER