Celal Şengör kimden torpilli?

Celal Şengör kimden torpilli?

Celal Şengör’ün, dosyası bir türlü YÖK Disiplin Kurulunun gündemine gelmiyor.

Üniversitede tam zamanlı çalışmasına rağmen bir şirkette yönetim kurulu üyesi olduğu gerekçesiyle YÖK Denetleme Kurulu müfettişleri tarafından "meslekten ihracı" yönünde rapor hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Celal Şengör'ün, dosyası bir türlü YÖK Disiplin Kurulunun gündemine gelmiyor.

Vakit, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nde tam zamanlı olarak görev yapan Celal Şengör'ün, 20 Haziran 2006 tarih ve 6581 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi ve İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre 14 Haziran 2006'da Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olduğunu belgelemişti. Üstelik Şengör sözkonusu göreve 3 yıllığına seçilmişti. Fakülte Dekanı Mahir Vardar ve Rektör Vekili Haluk Karadoğan, Celal Şengör'ün tam zamanlı bir öğretim üyesi olduğunu ve ek iş yaptığından haberdar olmadıklarını açıklarken, olay ile ilgili YÖK soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonrası hakkında "meslekten ihracı" yönünde rapor hazırlanan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Celal Şengör'ün, dosyası, bir türlü YÖK Disiplin Kurulunun gündemine sokulmuyor. Şengör'ün dosyasının gönderilmesinden bu yana 3 kez toplanan Disiplin Kurulu sözkonusu ihraç talebini gündemine almadı.

Aylardır Yüksek Disiplin Kurulu sekretaryasında bekletilen dosyanın son karar verilmek üzere disiplin kuruluna gelmemesi Şengör'ü kim koruyor sorusunu gündeme getirdi. Disiplin Kurulu'nun başkanlığını YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan yapıyor. Celal Şengör ise yazılar kaleme aldığı Ergenekon tutuklularının görev yaptığı Cumhuriyet gazetesinden YÖK'ü hedef alan yazılar kaleme alıyor. Şengör 29 Mayıs tarihli yazısında "Ben orada yargılanmak istiyorum, yargılamak isteyenler yargılamıyor" şeklinde adeta meydan okuyor.

Etiketler: İstanbul Teknik Üniversitesi  Celal Şengör YÖK Disiplin Kurulu