Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Cehennem bir blöf, kuru bir tehdit mi?

“Ne yani, şimdi bu kadar insan cehenneme mi gidecek? Bugün dünyanın hatta halkı Müslüman olan ülkemizin önemli bir çoğunluğu içkici, kumarcı, inkârcı, abdestsiz, namazsız, kadınların çoğunluğu örtüsüz, açık saçık vs. Peki bunlar hep cehenneme mi girecek?”

Zannedersem bu ve buna benzer konuşmalara siz de şahit oluyorsunuzdur?

Dikkat ederseniz bu düşüncedeki insanların önemli bir kısmı doğrudan ahireti inkâr edip yok saymaktan ziyade, uzak görme, vaad edilen cezaların korkutmaya yönelik olduğu, suçtan caydırmayı hedefleyen şeyler olduğu kanaatindedirler.

Yani bu konudaki ayetleri inkâr edip yok saymaktan ziyade cehennemin henüz bir düşünce, bir tasarı ve bir teori aşamasında olduğunu ve Allah Teala’nın bu tasarıdan bir gün vazgeçebileceğini zannediyorlar galiba?

Hani, bu dünyada devletler bazen birtakım kanunlar çıkarırlar ve uymayanların şu kadar yıl hapisle cezalandırılacaklarını belirtirler. Veya şu suçu işleyenlere şu kadar para cezası verileceğini belirtirler. Fakat bazen çok büyük bir kesimin bu kanunlara hiç uymadığı görülür ve dolayısıyla bu kadar insanın cezaevine konulmasının, şu kadar yüklü para cezasını ödemesinin imkânsız olduğunu görürler ve söz konusu kanunları bir müddet sonra yürürlükten kaldırılır.

Veya babalar çocuklarını, öğretmenler öğrencilerini birtakım cezalarla tehdit ederler, fakat o cezayı uygulamanın imkânsızlığını görürler veya kendileri bile biraz ağır bulurlar, sonunda vazgeçerler, uygulamazlar. Yani bu bir tehditten öteye gitmez, faydasını görürler veya görmezler, o ayrı bir konudur.

Yoksa birileri Allah Teala’yı da mı böyle zannediyorlar? Yerine getiremeyeceği bir ceza ile çocuğunu tehdit eden bir babaya, uyulup uyulmayacağını bilmeden bir kanun çıkaran devlete mi benzetiyorlar?

Onlara diyoruz ki, siz cehennemi bir blöf mü sanıyorsunuz, çocuklara yapılan bir tehdide mi benzetiyorsunuz?

Önce şunu hiç unutmayınız ki, cehennem bir tasarı veya düşünce aşamasında bir teori değildir, her şeyden önce Allah(cc) düşünmekten münezzehtir, düşünmek insana mahsustur.

Her şey bir yana, cehennem yaratılmıştır, hazırlanmıştır ve şu anda mevcuttur! Allah Teala’nın deyişiyle, “gözlemektedir, beklemektedir”, günü geldiğinde “belirecektir, orta yere çıkarılacaktır, barizleşecektir, hortlatılacaktır” Yani cehennem bir gerçektir ve geri dönüş yoktur. İşte bundan daha acısı:

Ve daha da acı olanı; Cehennem kesinlikle insanlarla ve cinlerle doldurulacaktır. Kur’an bu gerçeği bildiren ayetlerle doludur. Bu böyle biline.

Bu yazı toplam 339 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar