Çeçenistan'da çatışmalar devam ediyor
ÇİC Şura Meclisi Devlet Savunma Komitesinden verilen bilgilere göre, son birkaç gün içeresinde Çeçenistan'ın değişik bölgelerinde mücahit timler ile işgalci/vatan hain birlikler arasından çatışmalar yaşandı.
Mücahit gruplar kendilerini ülkenin Şelkovsk, Vedeno, Nojay-Yurt, İtum-Kali ve ayrıca başkent Cevherkale'de de etkin gösterdiler.
İşgalci ve hainlere karşı sabotaj eylemler, Çeçen başkenti Cevherkale'de meydana geldi. Mücahitler işgalci ve hain yerleşim yerlere ve kontrol noktalara 20 kez saldırı düzenledi. 23-25 gece vaktinde düzenlenen bu eylemlerde en az 4 işgalci ve hain yok edildi ,10 işgalci ve hainde yaralandı. Çeçen mücahitler kayıp vermediler.
23 Ekim'de ÇİC Şelkovsk bölgesinde işgalcilere yapılan saldırıda, 2 paralı işgalci yok edildi. Operasyonun ayrıntılı bilgileri bilinmiyor.
Aynı tarihte Vedeno bölgesinin, 1,5 km uzaklıktaki Selmentauzen köyünün güneyindeki bir ormanlık yerde, mücahit mobil tim işgalci özel haraket time pusu kurdu. 40 dakika devam eden çatışmanın sonucunda 2 Rus timci yok edilirken, bir kaçı da yaralandı. Çeçen mücahitlerden biri hafifçe yaralandı.
24 Ekim tarihinde ise Nojay-Yurt bölgesindeki Gordali köyünde, mücahitlerce düzenlenen saldırıda, düşmanın bir zırhlı araç ile bir işgalci imha edildi ve 5 işgalci de yaralandı. Diğer bir havaya uçurma eyleminde 2 işgalci daha yok edildiği bildirildi.
Aynı tarihte ülkenin İtum-Kali bölgesinde mücahit mobil tim ile işgalci grup arasından çıkan çatışmada 2 işgalci yok edildi. Mücahitlerden de yarılılar olduğu bildirildi.
Çeçen kaynaklar ayrıca, ülkenin dağ bölgelerinde havadan ve karadan saldırılar devam ettiğini bildiryor. Son birkaç gün içeresinde saldırılar daha da şiddetlendi. Siviller arasında ölü veya yaralı olup olmadığı bildirilmedi.
Kavkaz Center
